Fostul parlamentar Cristian Boureanu va rămâne în arest după ce Tribunalul București a decis, astăzi, să schimbe sentința Judecătoriei Sectorului 1, conform căreia fostul parlamentar poate fi judecat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a agresat un polițist rutier.

Judecătoria Sectorului 1 a decis că omul de afaceri poate fi judecat sub control judiciar. Decizia nu a fost definitivă, iar procurorii au atacat-o la instanța superioară, respectiv la Tribunalul București.

Admite contestația Parchetului. Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive. Menține măsura arestării preventive, măsură care urmează a fi verificată până la 24 august 2017”, conform deciziei de miercuri a Tribunalului București.

Dosarul lui Boureanu a fost judecat marți la Tribunalul Capitalei. În cadrul dezbaterilor, fostul parlamentar le-a spus judecătorilor că își regretă faptele.

Am în custodie un copil minor și numai eu știu cât de greu a fost. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr și am dus-o acasă. Regret ce s-a întâmplat. Sunt rezident american știu ce înseamnă conduita cu un polițist. Nu a fost control de rutină, control de rutină a fost inițial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Polițiștii au fost foarte civilizați.

Patru minute mai târziu am fost urmăriți și blocați de o altă mașină de poliție. Nici nu s-au mai dus la șofer, au venit la mine. Dacă aș fi acceptat umilințele, mă alegeam doar cu contravenție. Am 45 de zile de arest, n-am cum să influențez judecata. Voi avea grijă să respect condițiile. Fata mea s-a mutat la mine și a spus că nu pleacă până nu vin acasă. Eu sunt cel care întreține familia, trebuie să plătesc școala fetei. Am spus în fața judecătorului, eu dacă eram judecator, mă arestam preventiv”, le-a spus Cristian Boureanu judecătorilor de la Tribunalul București.

În replică, procurorii au susținut că Boureanu nu recunoaște acuzațiile în ciuda probelor aduse la dosar, motiv pentru care, în opinia parchetului, nu este justificată eliberarea. Mai mult, procurorul de caz s-a referit și la cauza în care fostul parlamentar este acuzat că și-ar fi agresat fiica, menționând că dosarul în care este judecat nu este prima abatere de la lege.

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un polițist rutier, și pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliție rutieră.

Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta “s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale“.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/dupa-ce-ar-fi-agresat-un-politist-cristian-boureanu-a-scapat-de-controlul-judiciar-judecatorii-l-au-trimis-in-arest-40458.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/dupa-ce-ar-fi-agresat-un-politist-cristian-boureanu-a-scapat-de-controlul-judiciar-judecatorii-l-au-trimis-in-arest-40458-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv