Preotul Cristian Pomohaci, a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din preoţie din motive medicale.

„A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi. Cristian Pomohaci nu a specificat în cerere perioada pentru care solicită suspendarea.

Preotul şi cântăreţul de muzică populară Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani. El nu a prezentat superiorilor săi probele care să-i demonstreze nevinovăţia, deşi a avut un termen de 30 de zile care expiră astăzi. „Încă nu au fost prezentate dovezile. Organismul eparhial competent va analiza situaţia miercuri şi va prezenta joi o situaţie completă, lămuritoare”, a precizat părintele Botoi. 

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicaţii cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează şi s-a decis ca să fie oprit de la slujirea sfintelor taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Preotul Cristian Pomohaci, a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din preoţie din motive medicale.„A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de...

Preluat de la EVZ