“Dacă SUA ar îndrăzni să arate chiar și cel mai mic semn al încercării de a înlătura conducerea noastră supremă, vom produce  o lovitură nemiloasă în inima SUA, cu puternicul nostru ciocan nuclear, înălțat și întărit în timp”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe nord coreean, potrivit CNN.

El a mai declarat că Phenianul va anihila toate statele și entitățile care ar plănui înlăturarea lui Kim Jong Un de la putere utilizând toate tipurile de arme inclusiv cele nucleare. Amenințarea oficialului nord coreean a venit ca răspuns la comentariile directorului CIA, Mike Pompeo, care a declarat săptămâna trecută, că administrația Trump  trebuie să găsească o modalitate de a-l separa Kim de stocurile sale nucleare în creștere. ”În ceea ce privește regimul, sper că vom găsi o modalitate de a separa regimul de acest sistem”, a spus șeful CIA.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Agenției de Informații de Apărare a refuzat să comenteze în mod direct un raport obținut pe surse de către  The Washington Post conform căruia cea mai recentă evaluare a agenției arată că Phenianul  va avea o rachetă balistică intercontinentală funcțională   încă din anul viitor.

”Testul recent al Coreei de Nord asupra unei rachete balistice intercontinentale – care nu a fost o surpriză pentru comunitatea de informații – este unul dintre punctele de bază pe care ne-am fi așteptat să ne ajute să ne perfecționăm cronologia și judecățile asupra amenințărilor pe care Kim Jong Un le pune asupra  Statele Unite ”, a declarat Scott Bray, șeful ODNI, pentru CNN.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Dacă SUA ar îndrăzni să arate chiar și cel mai mic semn al încercării de a înlătura conducerea noastră supremă, vom produce  o lovitură nemiloasă în inima SUA, cu puternicul nostru ciocan nuclear, înălțat și întărit în timp”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe nord coreean,...

Preluat de la EVZ