Cele trei românce care au acuzat că sunt reținute împotriva voinței lor în Fâșia Gaza au ajuns miercuri în România, fiind întâmpinate la aeroport de mama lor, dar și de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.

La sosirea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, celei trei cetățene române au fost întâmpinate de personal consular din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe“, au scris reprezentanții MAE pe Facebook.

De asemenea, MAE a postat și fotografii realizate la sosirea celor trei românce pe aeroportul Henri Coandă, care “evidențiază demersurile de asistență și protecție consulară desfășurate de Echipele consulare mobile de la misiunile diplomatice care, sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, le-au însoțit pe cele trei cetățene române pe tot parcursul acțiunii de evacuare pe ruta Fâșia Gaza – Israel – Amman – București“.

Pe durata deplasării, româncele au fost sprijinite de reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv, Oficiului de la Ramallah și cei ai Ambasadei României la Amman, iar reprezentanții Departamentului Consular al MAE au fost în legătură cu membrii familiei din România, pentru a informa în timp real cu privire la demersurile întreprinse de MAE.

Costurile de repatriere au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cele-trei-romance-retinute-impotriva-vointei-lor-in-fasia-gaza-au-fost-repatriate-40461.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cele-trei-romance-retinute-impotriva-vointei-lor-in-fasia-gaza-au-fost-repatriate-40461-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv