Dacă circuli cu metroul prin Bucureşti, sigur ştii că acolo dai peste tot felul de „ciudați” care se strecoară printre oamenii. Dar nu-ți face griji! Se poate şi mai rău. 

Indiferent de starea, locul, circumstanța în care te afli, sau modul în care ești îmbrăcat, la un moment poți deveni peste noapte vedetă la metroul. Acesta este și cazul indivizilor și individele din imaginile pe care le puteți găsi în galeria de mai sus. Un singurul lucru este sigur! Unele dintre ele te pot face să uiți de probleme și să râzi cu lacrimi. 

Puțină istorie…

Metroul este un mijloc de transport în comun pe cale ferată urbană, cu precădere subterană, cu trenuri rapide, alcătuite de obicei din 3-8 vagoane. În metrourile subterane, calea ferată se montează în tuneluri care au adâncimi până la 60 m. Primul metrou din lume a fost construit la Londra (1860-1863). În majoritatea cazurilor, o porțiune semnificativă a șinelor sunt subterane. 

În țări vorbitoare de engleză, aceste sisteme se numesc frecvent subway sau underground, în țări vorbitoare de germană se numesc U-Bahn. Pentru mai multe nume alternative, vezi secțiunea corespunzătoare. Dacă șinele sunt elevate, sistemul se poate numi tren elevat (El-train în engleză). Sisteme cu o capacitate mai mică se numesc căi ferate ușoare sau metrou ușor, precum e sistemul Docklands Light Railway în Londra sau linia 41 de tramvai din București.

Sursa foto Bored Panda 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Dacă circuli cu metroul prin Bucureşti, sigur ştii că acolo dai peste tot felul de „ciudați” care se strecoară printre oamenii. Dar nu-ți face griji! Se poate şi mai rău. Indiferent de starea, locul, circumstanța în care te afli, sau modul în care ești îmbrăcat, la un moment poți deveni...

Preluat de la EVZ