„La rectificarea bugetară vom face anumite redistribuiri de credite bugetare. La cheltuieli de personal vom avea o majorare de 531.821 lei — fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale și acordarea voucherelor de vacanță. La bunuri și servicii vom avea în vedere o rectificare și o majorare a sumei cu 328.780 lei — fonduri necesare pentru plata utilităților, achiziția de piese de schimb pentru mentenanța tehnicii din dotare, achiziția de combustibil, muniții necesare pentru structurile de reacție imediată, serviciile de reparații la tehnică militară. La titlul ‘Transferuri între unități ale administrației publice’ vom avea în vedere o majorare cu suma de 134.792 lei — pentru investiții în vederea dotării cu aparatură medicală necesară desfășurării în condiții optime a activității spitalelor militare și plata drepturilor specifice personalului încadrat în spitalele militare. La ‘Asistență socială’ vom avea o majorare de 439.626 lei pentru plata pensiilor, indemnizațiilor și altor drepturi de asistență socială și la titlul ‘Alte cheltuieli’ — o majorare cu 1.354 lei, fonduri necesare pentru achitarea unor despăgubiri civile”, a declarat Țuțuianu, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării a adăugat că există întârzierri în derularea procedurilor de achiziție publică, lucru care reiese din analiza execuției bugetare pe primul trimestru.

„La momentul acesta am făcut o analiză a execuției bugetare pe primul trimestru, 30% din bugetul de stat, 49% — cheltuieli curente, 53% — cheltuieli de personal, 26% — bunuri și servicii și 7% — cheltuieli de capital care vizează înzestrarea, achiziții, construcții și investiții. De aici rezultă foarte clar că avem întârzieri în derularea procedurilor de achiziție publică”, a explicat senatorul PSD, Adrian Țuțuianu.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„La rectificarea bugetară vom face anumite redistribuiri de credite bugetare. La cheltuieli de personal vom avea o majorare de 531.821 lei — fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale și acordarea voucherelor de vacanță. La bunuri și servicii vom avea în vedere o rectificare și o majorare a sumei cu...

Preluat de la EVZ