„Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor apărea vijelii de scurtă durată, dar de intensitate maximă care pot duce la distrugeri importante. Populaţia trebuie să înveţe, să asculte altertele. Avem aplicaţia DSU prin care se transmit alertele chiar în timp foarte scurt. Aplicaţia poate fi fixată, dacă vreţi, doar pe o anumită zonă. Atunci oamenii să ţină cont de ele şi să se protejeze”, a spus Raed Arafat, potrivit News.ro.

Arafat a vorbit și despre o aplicație menită să ajute oamenii cu probleme din cauza vremii, pe modelul “Nu tremur la cutremur”. „Sigur că vrem să educăm populaţia în acest sens. Ceea de trebuie ştiut este că atunci când primeşti o alertă de vijelie, încerci să rămâi în clădire, nu pleci pe stradă, nu te adăposteşi sub un pom. Eşti atent să nu stai lângă o clădire de pe care poate să-ţi cadă ceva în cap sau sub un balcon”, a mai spus Arafat.

Vremea rămâne caniculară 

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în vest și în sud, iar disconfortul va fi ridicat Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile se vor încadra în general între 15 și 36 de grade Celsius.

Averse și descărcări electrice sunt anunțate în a doua jumătate a zilei de MIERCURI

După-amiaza și seara în estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar noaptea în jumătatea de vest, local, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă de peste 25 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
„Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor apărea vijelii de scurtă durată, dar de intensitate maximă care pot duce la distrugeri importante. Populaţia trebuie să înveţe, să asculte altertele. Avem aplicaţia DSU prin care se transmit alertele chiar în timp foarte scurt. Aplicaţia poate fi fixată, dacă vreţi, doar...

Preluat de la EVZ