MApN va avea bugetul majorat cu peste 500.000 de lei, la rectificare, pentru plata drepturilor salariale și a voucherelor de vacanță. Anunțul a fost făcut, astăzi, de ministrul Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă.

Ministrul a explicat că la rectificarea bugetară vor face anumite redistribuiri de credite bugetare, astfel încât, la cheltuieli de personal vor avea o majorare de 531.821 lei, fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale și acordarea voucherelor de vacanță.

”La bunuri și servicii vom avea în vedere o rectificare și o majorare a sumei cu 328.780 lei — fonduri necesare pentru plata utilităților, achiziția de piese de schimb pentru mentenanța tehnicii din dotare, achiziția de combustibil, muniții necesare pentru structurile de reacție imediată, serviciile de reparații la tehnică militară”, a mai spus Adrian Țuțuiani.

El a precizat că vor fi majorări și la capitolul transferuri între unități ale administrației publice, cu suma de 134.792 lei, pentru investiții în vederea dotării cu aparatură medicală necesară desfășurării în condiții optime a activității spitalelor militare și plata drepturilor specifice personalului încadrat în spitalele militare.

La capitolul asistență socială, MApN va avea o majorare de 439.626 lei, banii fiind necesari pentru plata pensiilor, indemnizațiilor și altor drepturi de asistență socială. Va mai exista o majorare cu 1.354 lei, pentru achitarea unor despăgubiri civile”, a mai anunțat ministrul Apărării.

El a precizat că din analiza execuției bugetare pe primul trimestru rezultă întârzieri în derularea procedurilor de achiziție publică.

„La momentul acesta am făcut o analiză a execuției bugetare pe primul trimestru, 30% din bugetul de stat, 49% — cheltuieli curente, 53% — cheltuieli de personal, 26% — bunuri și servicii și 7% — cheltuieli de capital care vizează înzestrarea, achiziții, construcții și investiții. De aici rezultă foarte clar că avem întârzieri în derularea procedurilor de achiziție publică”, a spus Țuțuianu.

Solda de funcție a militarilor a fost majorată la 1.450 lei lunar, după ce a intrat în vigoare legea pentru aprobarea OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. De aceste drepturi beneficiază, potrivit MApN, aproximativ 46.500 de persoane.

În plus, începând cu 1 aprilie, cuantumul soldei de merit a personalului militar a crescut cu 50% din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009.

De asemenea, și după intrarea în vigoare a legii salarizării unice, pensiile militarilor s-au majorat considerabil.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/anunt-important-mapn-va-avea-bugetul-majorat-cu-peste-500-000-de-lei-la-rectificare-pentru-plata-salariilor-si-pensiilor-marite-si-a-voucherelor-de-vacanta-40470.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/anunt-important-mapn-va-avea-bugetul-majorat-cu-peste-500-000-de-lei-la-rectificare-pentru-plata-salariilor-si-pensiilor-marite-si-a-voucherelor-de-vacanta-40470-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv