Vladimir Putin i-ar fi spus lui Donald Trump că dacă hackerii ruși s-ar fi înfiltrat în grupurile democratice, ei ar fi fost mult prea buni pentru a fi detectați.

Iar acum președintele Trump susține exact aceleași lucruri.

Conform New York Times, citat de The Independent, Putin i-a spus președintelui american, în timpul întâlnirii lor de la G20, că „operatorii cibernetici ai Moscovei sunt atât de buni la operațiunile pe computer și la ascunderea lor, încât dacă ar fi intervenit în sistemele Comitetului Național al Partidului Democrat, nu ar fi fost prinși”.

Nu este clar când au fost făcute aceste afirmații, dar cei doi oficiali au avut o întâlnire oficială de două ore, doar cu doi translatori și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de Stat, Rex Tillerson. Având în vedere natura summitului, cei doi lideri s-ar fi putut întâlni neoficial de mai multe ori.

De atunci, Trump a vorbit mereu echipei sale despre capacitățile rușilor de a ataca sisteme pe calculator, a mărturisit  directorul de comunicareal lui trump,  Anthony Scaramucci.

Într-un interviu cu CNN, Scaramucci a declarat că „cineva” i-a spus că hackerii ruși sunt prea buni pentru a fi prinși. „Știți, cineva mi-a spus mie, ieri – nu vă spun cine – că dacă rușii ar fi fost într-adevăr hackerii care au dat naștere acestei situații și ar fi dat publicității acele mailuri, nu ar fi văzut nimeni asta”, a spus Scaramucci.
 
Mai multe servicii secrete din SUA au concluzionat, într-un raport, că hackeri susținuți de Rusia au atacat emailurile managerului de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta, într-un efort de a-l ajuta pe Trump să fie ales președinte.

Președintele a negat în mod repetat acuzațiile, pe care le-a calificat drept „vânătoare de vrăjitoare” din partea FBI, a Congresului și a procurorului special Robert Mueller, care anchetează legăturile echipei lui Trump cu oficialii ruși.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Vladimir Putin i-ar fi spus lui Donald Trump că dacă hackerii ruși s-ar fi înfiltrat în grupurile democratice, ei ar fi fost mult prea buni pentru a fi detectați.Iar acum președintele Trump susține exact aceleași lucruri.Conform New York Times, citat de The Independent, Putin i-a spus președintelui american, în...

Preluat de la EVZ