Peste 1400 de cetățeni irakieni au scăpat de deportarea din Statele Unite după ce un judecător din statul Michigan a anulat o sentință care prevedea acest lucru.

Măsura de suspendare a ordinului a fost puternic susținută de avocații Uniunii americane pentru libertăți civile (ACLU), care susțin că imigranții respectivi s-ar putea confrunta cu persecuții dacă ar fi retrimiși în Irak întrucât acolo sunt considerați minoritate etnică sau religioasă.

Judecătorul Mark Goldsmith a acordat o interdicție preliminară privind deportarea, interdicție solicitată de avocații Uniunii americane pentru libertăți civile (ACLU), care susțin că imigranții respectivi s-ar putea confrunta cu persecuții dacă ar fi retrimiși în Irak întrucât acolo sunt considerați minoritate etnică sau religioasă, transmite România TV.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/un-judecator-american-a-anulat-decizia-de-expulzare-din-sua-a-peste-1400-de-cetateni-irakieni-40407.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/un-judecator-american-a-anulat-decizia-de-expulzare-din-sua-a-peste-1400-de-cetateni-irakieni-40407-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv