„Mă bucur de fiecare dată când performanţa elevilor şi profesorilor români este recunoscută şi apreciată la nivel internaţional. Îi felicit pe cei cinci elevi şi profesorii din Delegaţia României la Olimpiada Internaţională de Fizică, desfăşurată în Indonezia, pentru rezultatele lor remarcabile. Ei au dus ţara noastră pe primul loc în Europa şi în topul celor mai bune 5 state din lume la Fizică, un domeniu de suflet pentru mine. Realizările lor excepţionale ne inspiră şi sunt cea mai bună dovadă că perseverenţa, efortul şi energia puse în slujba pasiunii fac ca visele să devină realitate”, a scris preşedintele Iohannis pe pagina personală de Facebook.

Elevii români au câştigat cinci medalii, dintre care patru de aur, la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia. Ei s-au clasat pe primul loc în Europa şi între primele cinci ţări din lume, din cele 88 de state prezente la competiţie, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila). 

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Mă bucur de fiecare dată când performanţa elevilor şi profesorilor români este recunoscută şi apreciată la nivel internaţional. Îi felicit pe cei cinci elevi şi profesorii din Delegaţia României la Olimpiada Internaţională de Fizică, desfăşurată în Indonezia, pentru rezultatele lor remarcabile. Ei au dus ţara noastră pe primul loc...

Preluat de la EVZ