„Cozile mari la cele 5000 de vouchere oferite de Primăria Municipiului București îmi lasă un gust amar. Pentru că, un proiect bun propus împreună cu câțiva colegi în urmă cu un an a fost copiat și mutilat. Propunerea nostră nu viza banii publici, ci banii angajatorului. Nu vizam o pomană electorală, o bicicletă cadou pentru a merge nepoțelul în parc, ci o bicicletă pentru a veni la muncă pe ea, lăsând acasă mașina și ajutând astel la fluidizarea traficului, la reducerea poluării și la promovarea unui stil de viață sănătos. Costul era suportat integral de firma unde lucra beneficiarul și nu din bugetul primăriei. Acesta este mai util în a face infrastructura pentru biciclete cât mai rapid. Sau pentru a face educație cu șoferii pentru a proteja bicicliștii în trafic.

Ciudat este că Ministerul Finanțelor Publice din guvernul PSD a considerat proiectul meu de lege costisitor și a dat aviz negativ, deși nu cerea bani publici… În același timp, pe aceeași sumă anuală de 500 lei/bicicletă PSD-ul din Primăria Municipiului București nu a crâcnit și l-a avizat imediat.

De altfel, despre risipa de bani pentru pomana electorală la Primăria Municipiului București am să mai scriu. Suntem singura capitală europeană în care se fac concerte și parade culturale din banii contribuabililor consumând sume fabuloase și blocând traficul. Oare câți din banii cheltuiți ajung în mod real la artiștii de pe aceste scene…?”, a scris președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, pe pagina sa de Facebook. 

Cele 5.000 de vouchere pe care Primăria Capitalei doreşte să le ofere bucureştenilor, în vederea achiziţionării de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot, vor fi acordate celor interesaţi în ordinea înscrierii în proiect, pe baza principiului “primul venit, primul servit”, cu respectarea tuturor condiţiilor de participare. Regulamentul achiziţionării de vouchere a fost postat sâmbătă pe site-ul Primăriei Capitalei. Bucureștenii doritori vor putea primi un voucher în valoare de 500 de lei și nu va putea fi transferat unei alte persoane. 

Valeriu Steriu a depus în Parlament, în mai 2016, când era deputat UNPR, un proiect de lege care prevede acordarea de tichete valorice pentru a încuraja mersul pe bicicletă în marile orașe. Inițiativa legislativă prin care angajatorii le pot oferi angajaților tichete pentru achiziționarea unor biciclete a fost prluat și în actualul mandat al deputatul PMP.  

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Cozile mari la cele 5000 de vouchere oferite de Primăria Municipiului București îmi lasă un gust amar. Pentru că, un proiect bun propus împreună cu câțiva colegi în urmă cu un an a fost copiat și mutilat. Propunerea nostră nu viza banii publici, ci banii angajatorului. Nu vizam o...

Preluat de la EVZ