La competiţie din acest an au participat peste 600 de tineri din 110 ţări.

Medaliile de argint au fost câştigate de Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, și de Filip-Alexandru Ion, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Elevi Ciprian Mircea Bonciocat şi Mihnea-Andrei Ocian de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală au obținut bronzul, iar Alexandra Timofte de la același colegiu a câștigat o mențiune.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, şi  de lectorul univ. dr. Mihai Chiş, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Ministerul Educaţiei precizează că Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţă.

Competiţia internaţională a fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state. 

rootstireaActualitate/EsentialEducaţie
La competiţie din acest an au participat peste 600 de tineri din 110 ţări.Medaliile de argint au fost câştigate de Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, și de Filip-Alexandru Ion, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.Elevi Ciprian Mircea Bonciocat şi Mihnea-Andrei Ocian de la...

Preluat de la EVZ