Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a demarat o serie de investigaţii pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs acest incident aviatic pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), transmis marţi AGERPRES, aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare, unde toţi pasagerii au fost debarcaţi în deplină siguranţă.

„Astăzi, la ora 10:37, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Boeing 738, aparţinând companiei Ryanair, care efectua zborul Berlin – Bucureşti, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depăşit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranţă pe suprafaţa betonată a pistei. Aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare”, precizează CNAB.

Din fericire, niciunul din cei 183 de pasageri aflaţi la bordul aeronavei nu a fost rănit.

„Nicio persoană nu a avut de suferit şi nu s-au înregistrat pagube materiale. Aeronava se află în acest moment la poziţia de parcare”, se mai menţionează în comunicatul CNAB.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a demarat o serie de investigaţii pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs acest incident aviatic pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), transmis marţi AGERPRES, aeronava a întors...

Preluat de la EVZ