Japonia ocupă un loc fruntaș  în ceea ce privește rata sinuciderilor. Anual, peste 20.000 de persoane își pun capăt vieții, potrivit AFP.

În planul aprobat, guvernanții niponi  precizează că își vor multiplica eforturile de împiedicare a sinuciderilor   și totodată  vor combate hărțuirile de la locul de muncă.

Noul impuls guvernamental vine la doi ani distanță de la povestea tragică a tânărului Matsuri Takahashi. Angajat al celei mai mari agenții de publicitate din Japonia, Dentsu, Takahashi și-a pus capăt zilelor în 2015. Ulterior, o investigrație a scos la lumină, faptul că angajații Dentsu lucrau mai mult de 100 de ore suplimentare pe lună. Moartea tânărului a dus la o enormă presiune mass-media pe guvernanții japonezi.

Ministerul Muncii a dat publicității în luna mai o listă neagră a angajatorilor la nivel național. Peste 300 de companii, inclusiv Dentsu, au fost găsite vinovate de impunerea ilegală de ore suplimentare și de alte forme de încălcări grave la locul de muncă.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
 Japonia ocupă un loc fruntaș  în ceea ce privește rata sinuciderilor. Anual, peste 20.000 de persoane își pun capăt vieții, potrivit AFP.În planul aprobat, guvernanții niponi  precizează că își vor multiplica eforturile de împiedicare a sinuciderilor   și totodată  vor combate hărțuirile de la locul de muncă. Noul impuls guvernamental vine...

Preluat de la EVZ