Guvernul Regiunii Autonome Uygur Xinjiang din nord-vestul Chinei a mobilizat o “armată” de păsări migratoare și găini pentru a combate o puternică invazie de lăcuste de-a lungul graniței dintre China și Kazahstan, informează luni agenția de presă Xinhua, scrie mediafax.ro.

În urma secetei prelungite și a valurilor de căldură din ultimele luni, lăcustele au infestat peste 392.000 de hectare de pășune în prefectura Tacheng, de-a lungul graniței cu Kazahstanul, potrivit Biroului local pentru creșterea animalelor.

De la jumătatea lunii iunie, reprezentanții biroului au amplasat cuiburi din cărămidă în regiunile muntoase și de pășunat pentru a atrage peste 50.000 de lăcustari (Pastor roseus), păsări migratoare care se hrănesc cu lăcuste și cosași, scrie mediafax.ro.

Numărul de lăcuste per metru pătrat a scăzut de la 40 la 2 în zonele vizitate de aceste păsări. Lăcustarii au câștigat până acum bătălia în zona afectată cel mai mult de lăcuste, întinsă pe o suprafață de 17.000 de hectare, afirmă autoritățile locale.

În același timp, 85.000 de găini, o prezență inedită în regiune, au fost trimise pentru a participa la “bătălia” cu lăcustele. Găinile în cauză, crescute de fermieri locali, au oprit invazia de lăcuste pe alte 30.000 de hectare din prefectura Tacheng.

China folosea în trecut pe scară largă stropirile cu insecticide pentru a eradica lăcustele, omorând aproape instantaneu aceste insecte. Totuși, în ultimii ani, autoritățile de la Beijing au înțeles importanța protejării mediului înconjurător și au încurajat folosirea unor măsuri biologice, precum păsările.

În provincia Xinjiang trăiesc peste 100 de specii de lăcuste, care reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea pășunilor. Autoritățile locale folosesc de multă vreme găini, rațe și alte păsări în lupta lor cu aceste insecte.

rootstireaActualitate/Esential
Guvernul Regiunii Autonome Uygur Xinjiang din nord-vestul Chinei a mobilizat o 'armată' de păsări migratoare și găini pentru a combate o puternică invazie de lăcuste de-a lungul graniței dintre China și Kazahstan, informează luni agenția de presă Xinhua, scrie mediafax.ro.În urma secetei prelungite și a valurilor de căldură din ultimele...

Preluat de la EVZ