Ana Maria Pătru susține, conform jurnaliștilor de la Luju.ro, că procurorii DNA Ploieşti Lucian Onea şi Cerasela Răileanu au scos-o din arestul preventiv pentru a o pune faţă în faţă cu denunţătoarea Irina Socol pentru a o determina să facă denunţuri împotriva mai multor lideri politici. 

Agenția de presă Agerpres aduce la lumină faptul că  Inspecţia Judiciară s-a sesizat încă din dată An 12 iulie 2017 cu privire la dezvăluirile şefei Autorităţii Electorale Permanente, “în care se relatează aspecte cc ţin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA – Structura Teritorială Ploieşti”, iar inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori condusă de procurorul Gheorghe Stan “urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de Ia DNA – ST Ploieşti”. 

CSM verifică dacă Ana Maria Pătru a fost victima unor presiuni de tip „poliție politică”

Imediat după ce sezizarea Inspecției juritice a fost făcută publică, Ana Maria Pătru a declarat într-o intervenţie telefonică  că este dispusă să ofere declaraţii detaliate în faţă inspectorilor judiciari şi să aducă probele pe care It deţine pentru susţinerea afirmaţiilor. În acelaști timp, Ana Maria Patru şi-a exprimat convingerea că “în justiţie s-a constituit on cartel”, iar verificările Inspecţiei Judiciare reprezintă, în acest context, un lucru necesar. 

Iată declarația completă a Anei Maria Pătru la B1TV: 

„Am citit că s-a declanşat o cercetare. Eu nu am sesizat în formă scrisă aceste aspecte dar sunt dispusă să merg în faţă inspecţiei să dau declaraţii detaliate şi să prezint probele din care rezultă cele semnalate. În justiţie s-a constituit un cartel şi faptul că cineva s-a decis să facă o breşă în acest sistem aproape totalitar este un lucru foarte bun şi ne poate demonstra cu această ocazie că lucrurile se pot îndrepta în justiţie. Sesizarea Inspecţiei Judiciare trebuie să mă bucure nu numai pe mine, ci pe toţi cetăţenii care se pot află la un moment dat în aceeaşi situaţie şi care în absenţa unor instrumente de control şi responsabilizare a magistraţilor pot suferi abuzuri şi pot fi suspusi unor cercetări nelegale. Da, eu am probele mele, înregistrări din care rezultă cele susţinute de mine în public dar şi alte probe pe care le pot indică inspectorilor judiciari întrucât ele nu se regăsesc la acest moment la dosarul cauzei”.  

Ana Maria Pătru, DECLARAȚII INCENDIARE în scandalul momentului: „Am decis să ies și să nu mai tac”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ana Maria Pătru susține, conform jurnaliștilor de la Luju.ro, că procurorii DNA Ploieşti Lucian Onea şi Cerasela Răileanu au scos-o din arestul preventiv pentru a o pune faţă în faţă cu denunţătoarea Irina Socol pentru a o determina să facă denunţuri împotriva mai multor lideri politici.  Agenția de presă Agerpres...

Preluat de la EVZ