Aceşti evrei au fost extrem de inteligenți, antrenați în interogatoriul germanilor și al armatei americane, cea mai mare armă secretă pentru a-l învinge pe Hitler.

Aceştia au avut și o vendetă personală. Ei voiau să distrugă regimul lui Hitler, care le- jefuit patria, i-a persecutat pe ei și pe familiile lor, torturând-i fără milă și ucigând milioane de oameni.

Ca membri ai Inteligenței Militare, acestor eroi li s-a interzis să vorbească despre pregătirea sau serviciul lor de război, chiar şi ani de zile după încheierea războiului.

Nu au existat reuniuni, nici organizații de veterani pentru acești eroi și accentul lor german – pe care au învățat să îl deghizeze în timpul serviciului, dar care i-au făcut nedoriţi în grupurile veteranilor americani.

„Până în prezent, exploatările și importanța strategică a băieților din grupul Ritchie sunt puțin cunoscute. Au participat la toate bătăliile și campaniile majore ale războiului din Europa, colectând informații valoroase despre forța inamicului, mișcările trupelor și pozițiile defensive, precum și moralul inamicului”, scrie Henderson.

Această „forță secretă, decisivă” a fost inițiată la mijlocul anului 1942, cu o sesiune de opt săptămâni, desfășurată la Camp Ritchie, în munții îndepărtați de lângă Hagerstown, Maryland.

Au existat 1.985 evrei germani care s-au antrenat să interogheze prizonierii germani și au fost trimis în străinătate cu unitățile din front pentru a lupta împotriva germanilor, scrie Daily Mail.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Aceşti evrei au fost extrem de inteligenți, antrenați în interogatoriul germanilor și al armatei americane, cea mai mare armă secretă pentru a-l învinge pe Hitler.Aceştia au avut și o vendetă personală. Ei voiau să distrugă regimul lui Hitler, care le- jefuit patria, i-a persecutat pe ei și pe familiile...

Preluat de la EVZ