Drama unui militar ne-a fost comunicată de președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, Marius Apostol. Unul dintre membrii asociației trece printr-o grea încercare. Mihai Bunea, un veteran al Armatei României care a luptat în Afganistan, are nevoie de sprijinul nostru pentru a o salva pe cea care îi este soție și mama celor doi copii ai săi. „Soţia mea are 40 de ani. Totul a început în urmă cu patru luni cu o durere de picior”, ne-a povestit Mihai Bunea. Militarul ne-a relatat că, în țară, au fost făcute mai multe investigaţii RMN uri, radiografii, analize, a fost internată, operată de ovar și…. diagnostic crunt: tumoră de origine necunoscută. „Am fost obligat să salvez viaţă soţiei mele căutând alternative. Aşa am aflat de o clinică din Turcia, Anadolu. Am ajuns la această clinic, acolo unde a fost depistat un cancer de Col uterin cu metastaze osoase”, ne-a mai relatat veteranul. Prima şedinţa de chimioterapie a început în urmă cu o luna și jumătate. „Trebuia să revenim după 21 zile. Am revenit dar cu dureri de picioare şi de spate foarte mari. A trebuit să înceapă radioterapia, făcând 12 şedinţe, dar nu a mai putut face chimioterapia din cauza costurilor mari. Ne-am întors în ţară acum cinci zile. Aşteptăm să se refacă valorile sângelui şi ar trebui să continuie cu chimioterapie şi radioterapie”,  a adăugat, cu tristețe, Mihai Bunea. 

Pentru a putea continua ședințele de chimioterapie și radioterapie, Rodicăi Bunea îi sunt necesari, urgent, cel puțin 13.500 de euro. La capătul acestor ședințe, urmează alte analize pe baza cărora medicii din Turcia vor putea stabili dacă o pot opera pe Rodica. Cert este că transportul cu ambulanța în Turcia – numai așa a putut fi deplasată acolo, din cauza durerilor mari – analizele, internarea, tratamentul, toate au costat familia peste 40.000 de euro până acum. Ajunși la fundul sacului, membrii familiei militarului au apelat la toți cei care îi pot ajuta pentru ca Rodica să poată supraviețui. Militarul nu a putut estima la cât s-ar putea ridica costurile, în cazul unei operații și a tratamentului ulterior, însă, acum, el se zbate să facă rost de minimul de bani necesar continuării ședințelor de chimioterapie și radioterapie.

Cei doi soți, Rodica și Mihai Bunea au doi copii. Băiatul cel mare are 21 de ani și i-a călcat pe urme tatălui, în cariera militară. Este student la Academia Tehnică Militară.  Cel mic are doar şase ani și jumătate, iar la toamna merge la şcoală.

Pentru a o putea ajuta pe Rodica Lavinia Bunea cei care doresc au posibilitatea să doneze în contul deschis pe numele soțului însoțitor:

CONT SOȚ BCR BUNEA MIHAI (Însoțitor)
RO78RNCB0245001158250001
CONTACT: 0769401620 (BUNEA MIHAI)

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Drama unui militar ne-a fost comunicată de președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, Marius Apostol. Unul dintre membrii asociației trece printr-o grea încercare. Mihai Bunea, un veteran al Armatei României care a luptat în Afganistan, are nevoie de sprijinul...

Preluat de la EVZ