Fost premier și președinte al PSD, Victor Ponta se va înscrie, la toamnă, în partidul “patriotic” PRO România condus de Daniel Constantin, fost lider ALDE exclus din propriul partid la fel ca Ponta.

“În special încerc să-i aduc alături de mine pe cei care, ca şi mine, au votat PSD, au votat ALDE, şi care acum sunt foarte dezamăgiţi. Sunt astfel de oameni, foarte mulţi”, a anunțat Victor Ponta, la Antena 3.

Planul lui Ponta este să formeze, cu ajutorul a aproximativ 20 de deputați și senatori PSD și ALDE, noi grupuri parlamentare. Fostul premier mizează pe faptul că stilul autoritar de conducere al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și gafele coaliției de guvernare vor împinge cât mai mulți parlamentari în proiectul său politic.

Cu ajutorul noii grupări, Ponta va avea posibilitatea să țină în șah PSD-ul în Parlament, pentru că socialdemocrații vor avea nevoie de voturile noii formațiuni pentru a-și trece proiectele de lege.

Scenariul fericit

Surse apropiate de noua construcție politică au relatat EVZ că speranțele lui Ponta se îndreaptă către o posibilă răsturnare a actualului Guvern Mihai Tudose: parlamentarii care îl susțin ar vota o moțiune de cenzură depusă de opoziție, după care partidul PRO România va avea la dispoziție două variante. Fie intră la guvernare tot alături de PSD, dar într-o formulă „curățată” de apropiații actualului lider PSD Liviu Dragnea, fie se alătură unui proiect de dreapta alături de PNL.

PSD râde

Social-democrații nu-i dau nicio șansă lui Ponta. „A anunţat şi că sunt o mulţime de parlamentari socialdemocraţi care vor vota moţiunea de cenzură, fapt care nu s-a întâmplat”, a spus ieri secretarul general al PSD, Marian Neacșu, care a catalogat proiectul lui Ponta drept unul care „are un oarecare caracter aventuros”.

Fostul premier Victor Ponta Acestui partid i se va alătura și Forța Națională, partid naționalist condus de europarlamentarul Laurențiu Rebega, finul lui Constantin.

Tudose alungă profeția

Ponta a prezis că premierul Mihai Tudose va fi urmașul lui Liviu Dragnea la șefia PSD. “Eu cred că la un moment dat Tudose va prelua conducerea PSD. Este inevitabil”, a declarat el. “În niciun caz nu mă interesează aşa ceva”, a reacționat, ieri, prim-ministrul social-democrat. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, care asigură conducerea partidului cât timp Liviu Dragnea e plecat în vacanță, a asigurat ieri că Tudose nu vânează șefia partidului. “Nu cred că are un astfel de plan de carieră. Eu cred că, dacă Mihai Tudose ar fi avut un astfel de plan de carieră, nu era prim-ministru”, a explicat Neacșu.

Locomotiva PSD s-a prăbușit în sondaje​

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/tudose-rzv.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/tudose-rzv-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fost premier și președinte al PSD, Victor Ponta se va înscrie, la toamnă, în partidul “patriotic” PRO România condus de Daniel Constantin, fost lider ALDE exclus din propriul partid la fel ca Ponta. “În special încerc să-i aduc alături de mine pe cei care, ca şi mine, au votat PSD,...

Preluat de la EVZ