O profesoară de 36 de ani, româncă, a fost ucisă cu mai multe lovituri de ciocan. Practic, i-a fost zdrobit capul de către un vecin, român și el. Nimeni nu știe ce l-a apucat pe acesta. Femeia a fost dusă în comă la spital și a murit.

Florina Pastina, în vârstă de 36 de ani, a fost atacată miercuri, 19 iulie, la ora 7.20, în cartierul Croydon din sud-estul Londrei. Pentru a face economie, ea împărțea o casă, pe Alpha Road, cu mai mulți români, unul din locatari fiind cel care, din motive încă necunoscute, a ucis-o. Lucian Stinci, din Vulcan, județul Hunedoara, a fost reținut de polițiști imediat după atac, și e arestat. Până acum, bărbatul de 34 de ani nu și-a motivat crima. Prietenii Florinei snu își explică gestul bărbatului. „Era genul de om care se droga și consuma alcool. De ceva timp rămăsese fără job, pentru că era dat afară de oriunde, din cauza comportamentului său”, a declarat, pentru EVZ, unul dintre prietenii victimei. Lucian și-a surprins victima înainte să plece la serviciu și, fără ezitare, a lovit-o pe femeie cu un ciocan de mai multe ori în zona capului. Aceasta a fost dusă în stare critică irecuperabilă, la spital. Aici a ajuns și criminalul, dar și un alt bărbat, scrie presa britanică. Acesta din urmă, fusese și el lovit de agresor cu același ciocan. El ar fi intervenit să salveze victima, scriu ziariștii britanici. Bărbatul de 25 de ani a scăpat cu răni ușoare.

„Aștept vecinii să povestească dacă au auzit ceva”

Inspectorul șef Noel McHugh, de la Omucideri, cel care conduce ancheta crimei, a făcut un apel, prin intermediul presei britanice, pentru ca martorii, sau cei care cunoșteau victima ori agresorul, să se adreseze poliției, ca să poată clarifica mobilul crimei.

„Sunt deosebit de dornic să aud de la orice vecini sau oameni care au trecut prin Alpha Road, la momentul incidentului, care au văzut sau au auzit ceva care ar putea fi de ajutor în cadrul anchetei noastre. Orice informație, oricât de mică, va ajuta echipa mea să construiască o imagine a evenimentelor din dimineața tragediei”, a spus detectivul, citat de ziarele londoneze.

Florina plănuia nunta

Florina Pastina s-a născut în Arad, dar a făcut școala la Timișoara, unde a urmat cursurile Universității de Vest. Ea a devenit profesoară de limba engleză și a predat într-o localitate din mediul rural, în Timiș. Tot acolo și-a și cumpărat casă. În urmă cu câțiva ani, Florina a decis să plece în Londra, penturu a câștiga mai mulți bani. A reușit să își echivaleze studiile și să se angajeze la o școală unde preda limba engleză.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/crima2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/crima2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
O profesoară de 36 de ani, româncă, a fost ucisă cu mai multe lovituri de ciocan. Practic, i-a fost zdrobit capul de către un vecin, român și el. Nimeni nu știe ce l-a apucat pe acesta. Femeia a fost dusă în comă la spital și a murit. Florina Pastina,...

Preluat de la EVZ