Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au prins 18 imigranţi din Siria, care încercau să ajungă în Germania.

Totul a început când poliţiştii au observat un microbuz ce venea dinspre Bulgaria şi se îndrepta cu viteză spre teritoriul ţării noastre. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a monitorizat deplasarea mijlocului de transport şi, după ce a intrat ilegal în România, a urmărit şi blocat microbuzul, pe un câmp de pe direcţia localităţii Independenţa. În momentul opririi, doi bărbaţi au sărit din vehicul şi au alergat spre lanurile de porumb din apropiere. În total, în microbuz se aflau 18 persoane.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, 14 adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, şi patru minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani.

Luaţi la întrebări, aceştia au declarat că întregul grup a plecat din Siria şi a stat în Istanbul aproximativ 15 zile, iar în urmă cu trei zile, au plătit unor călăuze, ale căror date de identitate nu le cunosc, suma de 700 dolari/persoană, cu scopul de a fi transportaţi clandestin până în Germania. Ulterior, au ajuns în Bulgaria şi au fost urcaţi în autoutilitara în care au călătorit până în momentul depistării pe teritoriul României. Poliţiştii români efectuează în continuare cercetări, împreună cu autorităţile bulgare, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, informează Cuget Liber.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au prins 18 imigranţi din Siria, care încercau să ajungă în Germania.Totul a început când poliţiştii au observat un microbuz ce venea dinspre Bulgaria şi se îndrepta cu viteză spre teritoriul ţării noastre. Un echipaj al...

Preluat de la EVZ