Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele a trei bărbaţi cu cetăţenie americană pentru violare şi tentativă de violare a sediului profesional, în urma pătrunderii, fără drept, a unuia dintre aceştia în incinta unităţii militare din Bârlad, potrivit Digi 24.

Tânărul de 28 de ani părea să caute ceva în curtea garnizoanei când a fost somat de către un angajat al unităţii militare să părăsească imediat zona.

Ulterior, militarii de la pichetul de pază, în momentul în care l-au condus pe bărbat în afara unității militare au observat că lângă gard se mai aflau alți doi americani, respective tatăl și unchiul tânărului.

Toţi cei trei bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei Bârlad, care a declanşat o anchetă în acest caz. Cetățenii americani au spus poliţiştilor că se aflau în căutarea unui cimitir evreiesc, acolo unde ar avea rudele îngropate, în condiţiile în care doi dintre ei sunt născuţi în judeţul Vaslui. Tânărul de 28 de ani le-a explicat anchetatorilor că a ajuns în incinta unităţii militare ghidat de GPS, în condiţiile în care garnizoana Bârlad se află în vecinătatea cimitirului evreiesc pe care l-ar fi căutat. În plus, pentru susţinerea celor afirmate, americanii au prezentat documente şi fotografii.

Anchetatorii nu au dispus nicio măsură împotriva cetăţenilor americani.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele a trei bărbaţi cu cetăţenie americană pentru violare şi tentativă de violare a sediului profesional, în urma pătrunderii, fără drept, a unuia dintre aceştia în incinta unităţii militare din Bârlad, potrivit Digi 24.Tânărul de 28 de ani părea să caute ceva în curtea...

Preluat de la EVZ