Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a declarat, după întâlnirea cu Mihai Tudose, că premierul a fost de acord ca minim patru mii de oameni să fie angajați, urmând ca statutul polițistului să fie schimbat. Totodată, ar urma să fie achiziționate 10.000 mașini.

Am discutat ca într-un termen cât mai scurt să schimbăm statutul polițistului. Am înțeles de la premierul României că în maximum o lună, o lună jumatate, vom avea un alt statut al polițistului și acesta va cuprinde și ghidul carierei. De asemenea, achiziționarea unui număr de 10.000 de autoturisme urgent, asta înseamnă o lună-doua, altfel vom ieși în stradă și nu cred că își dorește nimeni acest lucru. Odata cu statutul polițistului va avea loc și o reformă în cadrul poliției și trebuie să găsim mai mulți polițiști iîn stradă. Și sporurile trebuie găsite în stradă și salarizarea mult mai bună. (..) Sindicatul Național al Agenților de Poliție a cerut ca minimum 4.000 de oameni să fie angajați. Premierul a fost de acord, ba chiar s-ar putea să ne dea mai mulți“, a declarat Iulian Surugiu.

De asemenea, liderul sindical a precizat că a cerut premierului să solicite Parchetului General și Ministerului Afacerilor Interne o situație a dosarelor existente și unde a fost depășit un termen de cel mult șase luni fără a se face demersuri să se solicite explicații în legătură cu desfășurarea investigațiilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicalist-premierul-de-acord-cu-4-000-de-noi-angajati-vom-avea-un-nou-statut-al-politistului-40370.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicalist-premierul-de-acord-cu-4-000-de-noi-angajati-vom-avea-un-nou-statut-al-politistului-40370-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv