Gest revoltător al conducerii unei societăți care a decis să concedieze o femeie gravidă, din răzbunare. Este vorba despre șefii de la SCM Artim SA, cooperativa meșteșugărească care produce, de peste 50 de ani, uniforme pentru Armata și Jandarmeria Română. Președinta acestei societăți, Cristina Manolescu, deși a fost revocată din funcție de Adunarea Generală, pe 28 martie, continua să se țină cu dinții de scaun. Drept urmare, a atacat în instanță decizia de revocare. Înainte de o o hotărâre definitivă a judecătorilor, Manolescu i-a șocat pe angajați atunci când a cerut rezilierea contractelor, fie cu Armata, fie cu Jandarmeria, contracte de care depinde însăși existența SCM Artim, dar și locurile lor de muncă. Mai nou, concediază angajații care au fost de acord cu îndepărtarea ei de la șefia cooperative meșteșugărești. 

„Evenimentul zilei” a intrat în posesia unui document semnat de Cristina Manolescu, președintele al SC Artim, de consilierul juridic Cristian Șerban și de contabilul șef Constanța Moraru, prin care s-a decis să fie desființat postul de Șef Atelier Tricotaje, ocupat de Mihaela Furtună. Femeia este însărcinată în luna a treia și ne-a declarat că a comunicat acest lucru Cristinei Manolescu și i-a cerut să o repartizeze pe alt post. „Mi-a spus că nu are alt post și că  îmi arată că mă poate da afară, chiar dacă sunt însărcinată”, ne-a declarat Mihaela Furtună, care recunoaște că a fost solidară cu ceilalți angajați care au cerut revocarea Cristinei Manolescu. Am întrebat-o dacă este vorba despre o răzbunare. „Da. Ne-a amenințat. Pe mine și pe mai mulți angajați că ne dă afară”, ne-a răspuns Mihaela Furtună.

Cere dreptate în instanță

Gestul reprobabil al Cristinei Manolescu a fost atacat în instanță de gravidă care are de partea ei legea dar și regulamentul SC Artim care, la articolul 60 (1) prevede, clar, că încetarea convenției individuale de muncă nu poate fi dispusă din inițiativa societății dacă anagajata este însărcinată. Pe lângă femeia gravidă, alte trei femei ale secției Tricotaje au primit preaviz. „Practic, au desființat această secție, motivând că nu are comenzi, deși ea însăși (Cristina Manolescu n.r.) refuză comenzile sau cere anularea lor”, ne-au transmis angajați ai cooperativei. Revolta angajaților SCM Artim este legată și de faptul că, în ultimii ani de „domnie”, Cristina Manolescu ar fi vândut mai multe spații, unele la preț de apartament. Cu toate acestea, societatea înregistrează datorii de circa un milion de lei la ANAF. În luna mai, în timpul unui protest masiv al angajaților, Cristina Manolescu declara că are un mandat de patru ani care expiră abia la anul. Ea a declarat că persoanele care au pus la cale debarcarea ei au confecționat ștampile false.

Fiica, angajată șefă de birou

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/decizie-concediere-gravida-artim-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/decizie-concediere-gravida-artim-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Gest revoltător al conducerii unei societăți care a decis să concedieze o femeie gravidă, din răzbunare. Este vorba despre șefii de la SCM Artim SA, cooperativa meșteșugărească care produce, de peste 50 de ani, uniforme pentru Armata și Jandarmeria Română. Președinta acestei societăți, Cristina Manolescu, deși a fost revocată...

Preluat de la EVZ