O grupare infracțională din România colaborează cu unul dintre cele mai importante carteluri de droguri din Mexic, Sinaloa, pentru a introduce cocaină în Marea Britanie, potrivit autorităților britanice, relatează site-ul International Business Times.

Cartelul Sinaloa, condus de către Joaquin Guzman, cunoscut drept “El Chapo”, este considerat “una dintre cele mai puternice organizații de trafic de droguri din lume”, potrivit Agenției Naționale de Combatere a Criminalității Organizate din Marea Britanie.

Autoritățile britanice au anunțat că un sindicat european al Sinaloa colaborează cu o grupare infracțională organizată din România care “are capacitatea de a introduce cantități foarte mari de cocaină în Marea Britanie, în fiecare săptămână”

Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate din Marea Britanie (NCA) a mai precizat că noua alianță dezvoltată de cartelul Sinaloa ridică îngrijorări în privința securității la punctele de acces pentru camioane și feriboturi către Marea Britanie.

“Cartelurile mexicane au căutat din ce în ce mai mult să-și maximizeze profiturile prin stabilirea unui punct de sprijin pe piața drogurilor din Marea Britanie, unde prețurile pentru cocaină sunt ridicate. Aceste droguri au fost transportate de curieri prin mai multe aeroporturi europene, precum cele din Frankfurt și Bruxelles, înainte de a ajunge în Marea Britanie. Unii dintre acești curieri au fost interceptați cu 4-5 kilograme de cocaină în posesia lor “, se arată într-un comunicat al NCA.

Agenția nu a oferit informații suplimentare despre identitatea grupării din România sau despre modul în care aceasta operează în Marea Britanie, dar a precizat că “precedentele interdicții privind aprovizionarea nu au împiedicat gruparea să-și continue activitatea infracțională pe piața din Marea Britanie”.

În 2016, un șofer de autocar din România a fost arestat și condamnat la 17 ani de închisoare după ce a fost prins în timp ce transporta cocaină în valoare de 18 milioane de lire sterline în Marea Britanie. Românul încerca să introducă marfa sub pretextul că transportă elevi din Franța către orașul englez Dover.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/o-grupare-din-romania-colaboreaza-cu-unul-dintre-cele-mai-importante-carteluri-de-droguri-din-mexic-40397.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/o-grupare-din-romania-colaboreaza-cu-unul-dintre-cele-mai-importante-carteluri-de-droguri-din-mexic-40397-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv