Procurorii craioveni au declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) dosarul penal în care anchetau circumstanțele în care firma Tel Drum a executat lucrări fără autorizație pe strada Râului din municipiu, în cadrul unui proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro. Magistrații spun că „persoana care face obiectul dosarului“, Lia Olguța Vasilescu, a devenit între timp deputat și ministru, iar în aceste condiții competența cercetării penale aparține Parchetului General. PICCJ a precizat pentru GdS că la această oră se efectuează acte de urmărire penală „in rem“, cauza aflându-se în lucru la procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică.

Strada Râului, crăpată înainte de recepție:
Scandalul „Tel Drum“ de la Craiova a explodat în septembrie 2016, când Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a descoperit că firma executase o parte din lucrări fără autorizație de construire și a sesizat Parchetul. Să vedem însă, pe scurt, care este povestea. La sfârșitul anului 2013, Primăria Craiova a atribuit un contract în valoare totală de 40 de milioane de lei (8,9 milioane euro) fără TVA din fonduri UE, pentru reabilitarea a trei străzi importante din oraș: Caracal, Bariera Vâlcii și Râului. În urma unei licitații la care au participat 12 asocieri de firme, primăria condusă pe atunci de Olguța Vasilescu a desemnat câștigător un consorțiu condus de firma Tel Drum SA – societate despre care se spune că este controlată din umbră de șeful PSD, Liviu Dragnea. Oficial, firma din Alexandria (Teleorman) are un capital social divizat în 955.000 de acțiuni la purtător”, despre toate dezvăluirile în acest caz puteţi citi AICI.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii craioveni au declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) dosarul penal în care anchetau circumstanțele în care firma Tel Drum a executat lucrări fără autorizație pe strada Râului din municipiu, în cadrul unui proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro....

Preluat de la EVZ