Condusul mașinii mai mult de două ore pe zi reduce în mod constant, coeficientul de inteligenţă, arată studiul efectuat de cercetătorii britanici ai Universității din Leicester. De asemenea nici uitatul la TV nu –I face bine creierului dumneavostră.

„Ştiam deja că dacă stăm în faţa volanului mai mult de două ore pe zi, putem avea probleme de inimă. Acest nou studiu indică faptul că această activitate este rea şi pentru creier deoarece activitatea intelectuală este scăzută în timpul orelor de condus”, a declarat Kishan Bakrania, cercetător al Universităţii din Leicester, scrie The Telegraph.

Cercetătorii au analizat stilul de viaţa a peste 500.000 de britanici cu vârste cuprinse între 37 şi 73 de ani, în timpul cărora au fost efectuate teste de inteligenţă şi de memorie.

Oamenii care conduceau mai mult de două ore pe zi aveau rezultate mult mai slabe la testele de inteligență decât cei care aveau un stil de viață activ. Rezultate similare au avut şi cei care urmăresc televizorul în mod regulat preț de câteva  câteva ore pe zi.

În schimb, Bakrania a sugerat că folosirea calculatorului creşte activitatea creierului.

„Aptitudinile cognitive sunt stimulate în cazul persoanelor care folosesc calculatorul zilnic. Când te uiţi la televizor, creierul este mai puţin solicitat, însă operaţiunile efectuate pe calculator stimulează activitatea creierului”, a adăugat cercetătorul Universității din Leicester.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Condusul mașinii mai mult de două ore pe zi reduce în mod constant, coeficientul de inteligenţă, arată studiul efectuat de cercetătorii britanici ai Universității din Leicester. De asemenea nici uitatul la TV nu –I face bine creierului dumneavostră.„Ştiam deja că dacă stăm în faţa volanului mai mult de două...

Preluat de la EVZ