Cel puțin 10 regiuni sunt în starea de dezastru natural. Cetățeni din mai multe orașe ale Italiei au fost deja anunţaţi că vor avea apa la robinete pe ore și, de asemenea, la Roma riscul rationalizării apei se apropie. Avertismentele sunt peste tot, iar turiştii sunt rugaţi să se adapteze situaţiei critice.

Virginia Raggi, primarul Romei: „Am anunţat imediat situaţia foarte gravă a lacului Bracciano din regiunea Lazio şi am adoptat o serie de măsuri. Sunt îngrijorată şi sper să putem aproviziona cu apă toţi cetăţenii Romei, mai ales spitalele, pompierii şi magazinele.”

Regiunea Parma, dar şi Sardinia, sunt la fel de afectate, autorităţile vor să declare stare de dezastru, apelând la Apărarea Civilă. Italia a avut parte de cea mai secetoasă vară din ultimii 60 de ani. În unele zone, cantitatea de precipiţatii a fost cu 80 la suta mai mică decât media obisnuită. Ministrul Mediului, Gianluca Galletti, a cerut de urgenţă o reuniune a tuturor celor care sunt în măsură să găsescă soluţii pentru ca populaţia să aibă apă.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cel puțin 10 regiuni sunt în starea de dezastru natural. Cetățeni din mai multe orașe ale Italiei au fost deja anunţaţi că vor avea apa la robinete pe ore și, de asemenea, la Roma riscul rationalizării apei se apropie. Avertismentele sunt peste tot, iar turiştii sunt rugaţi să se...

Preluat de la EVZ