24 iulie

 

 

HOROSCOP  Pe 24 iulie s-au născut Simon Bolivar, Maria Orsic, Amelia Earhart, Alexandre Dumas-tatăl, Mireille Mathieu, Jennifer Lopez, Traian Lalescu, Vasile Dâba.

Pe 24 iulie în calendarul creștin-ortodox sunt  Sfinții: Ermoghen și Hristina.

Până pe 6 august nimic important în calendarul fix creştin, nimic cu roşu. Dar sunt unele repere importante. O să discutăm la timpul lor.

 

Şi în “kalendar”, chiar dacă astăzi nu este nimic, nu înseamnă că peste vreo două zile Lupul Şchiop nu iese din nou din pădure, cu ceata lui de şase, ba nu, nouă Lupi de Foc şi… dar fiecare lucru la timpul lui!

 

“Evenimentul Zilei” din 24 iulie 1933 a fost declaraţia, propoziţia rostită de Preşedintele Franklin D. Roosevelt, în legătură cu „First New Deal”, ieşirea din criza economică: „Democraţia fără un trai decent este un banc prost.”

HOROSCOP Pe 24 iulie 1899 se năștea, la Viena o preafrumoasă fată, pe nume Maria Orsic. O Leoaică foarte tare! Și-a germanizat numele croat, mai târziu, în Orsitsch – tătăl era croat, mama austriacă. Maria este frumoasă ca în legendele germanice, înaltă, blondă, cu niște ochi albaștrii imenși și cu piele albă-albă. Cu o frunte înaltă și bombată, cu un unghi facial mare, era ilustrarea superiorității rasei ariene. Mai era și foarte deșteaptă, pe deasupra. Avea un singur ”defect” era psihopată și, mai mult, intra în transă, poate un petit mal. Un mediu perfect și o patrioată pe deasupra. În 1920, la Munchen, pune bazele Vril Gesellschaft” pe numele oficial “Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik”. Dar, o să vă spun altădată povestea femeilor frumoase cu părul lung până la coapse, mă așteapră afară finlandezii, la o nouă lecție.

 

HOROSCOP  Am observat că subiectele politice internaționale sunt pe gustul domniilor voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Mai ales că sursele mele… sunt ale mele! Așa că o să mă duc la finlandezi, nu înainte să vă spun că ”Le Figaro” semnalizează că într-o singură lună s-a ales praful de popularitatea președintelui francez, Emmanuel Macron. Conform unui sondaj al ”l’Institut français d’opinion publique (Ifop)”, Macron mai are numai 54% de cetățeni favorabili. O cădere puțin previzibilă, similară doar cu a lui Jacques Chirac în anul 1995. Comentatorii spun că publicul francez a sancționat grava derapare a tânărului președinte în ”afacerea generalul de Villiers”. Macron a fost auzit zbierând la de Villiers: ”Eu sunt șeful!”  Bunul general, șeful statului major, ca un om de onoare, și-a dat demisia. Un om care a pus Franța și armata pe primul plan al vieții lui, cu o carieră militară ireproșabilă. După o viață în slujba republicii, cu performanațe excepționale, vine un… micron, pardon, Macron și urlă la tine.

Acum ca să fie răi, cei de la ziarul unde mi-am făcut ucenicia acum cincizeci de ani, spun că nu este foarte clar cum și ce a făcut Emmanuel în armată, sau dacă a făcut stagiul militar. O fi având platfus? Asta nu-l împiedică pe președintele francez să vrea să promoveze o lege pentru serviciul militar obligatoriu, de o lună de zile. Ce să înveți într-o lună de zile? Să-ți tragi cu pistolul în picior?

Spuneam, când a fost ales, că este prea tânăr și o să vrea să facă pe șeful. Iată, QED!

Între timp a sunat telefonul cu vești rele despre drumul spre Cheia, blocat la ieșirea din Mâneciu Ungureni de torente de apă și alunecări de teren. Un vecin nu poate să ajungă acasă. O să am grijă de cățeii lui și de gospodărie, până ocolește și vine prin Brașov și pasul Buzău. Împreună cu finlandezii, nici nu știți ce muncitori sunt băieții ăștia blonzi!

Poate mai am timp și de un film, Kirsi, a cărei zi de naștere este astăzi, să-i spunem La Mulți Ani! mi-a adus mai multe filme finlandeze subtitrate în engleză. Am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

            

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

BERBEC   Uranus, din zodie, la 29 grade, în aspecte bune cu Mercur, înlesnește comunicarea și negustoria. Eşti favorizat, mai ales în domeniul sentimental şi/sau în planul legat de familie şi cămin. O problemă tehnică îţi solicită expertiza şi… portofelul. Altceva cu o construcţie sau o maşinarie – de data asta veşti bune, în sfârşit! Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. O veste bună de departe. Amână pe altă dată chestiile importante sau simandicoase. Sau distracţiile sofisticate. Amorul este bine aspectat. Nu lua hotărâri în pripă, adună mai multe informaţii. Lipsa de reacţie este o reacţie.

 

HOROSCOP

 

TAUR    Nu te mai chinui degeaba cu o problemă care nu are soluție. Nu este vorba despre încălzirea globală, ci de prostia duioasă a unora din jurul tău. Zâmbește frumos și nu răspunde la provocări! Astăzi trebuie să te respecţi, dacă vrei să fii respectat. Fă-ţi un program de boier. Ai aproape o zi întreagă de aspecte favorabile. Totul este posibil, dar nu orice este permis! Carisma ta este la maximum, asa ca poti avea rezultate favorabile in tot ceea ce inseamna convingere si cucerire. O problema cu o factură.

 

HOROSCOP

 

GEMENI  De luni de dimineață, ai probleme. Nu te speria, sunt în registrul benefic, oricum se por rezolva ușor. Dar, nu te grăbi, nu te repezi, mai multă reflecție și temeinicie în ceea ce faci. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Cu asta se ocupă marea majoritate a oamenilor – nu fac nimic important! Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Programul stabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
24 iulie     HOROSCOP  Pe 24 iulie s-au născut Simon Bolivar, Maria Orsic, Amelia Earhart, Alexandre Dumas-tatăl, Mireille Mathieu, Jennifer Lopez, Traian Lalescu, Vasile Dâba. Pe 24 iulie în calendarul creștin-ortodox sunt  Sfinții: Ermoghen și Hristina. Până pe 6 august nimic important în calendarul fix creştin, nimic cu roşu. Dar sunt unele repere...

Preluat de la EVZ