Dacă preotul ardelean Cristian Pomohaci, acuzat de corupere de minori, pare să fi abandonat lupta în a-și demonstra nevinovăția, apărând pe diverse scene în straie tradiționale și cântând muzică populară, iar starețul de la Prislop a fost îndepărtat din mănăstirea maramureșeană, arhiereul de la Huși a ales să nege tot, să reclame toată presa la Parchet și, într-un final, să plece din țară, pe șest.

Dar asta numai după ce Sinodul Mitropolitan de la Iași i-a cerut, intempestiv, ca până la finalizarea cercetării interne și decizia finală a Sfântului Sinod de la București, de la mijlocul lunii August, să nu mai slujească în biserică Sfânta Liturghie și să nu mai îndeplinească niciun alt serviciu bisericesc.

„Ierarhii au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări. Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale“, a anunțat Biroul de Presă al Mitropolitiei Moldovei si Bucovinei de la Iași.

Fuga din Vaslui

Sâmbătă, episcopul de Huși Corneliu Bârlădeanu a fost fotografiat și filmat de reporterii ziarului vasluian Vremea Nouă pe când arhiereul bănuit de pederastie își facea check-inul, pe aeroportul din Iași, înainte de se urca într-un avion cu destinația Viena. Dar, pare-se, destinația finală a episcopului fugar a fost, de fapt Germania, loc în care prelatul și-a făcut o parte din studii.

Din imaginile publicate în exclusivitate de ziarul Vremea Nouă, se observă cum P.S. Corneliu, pe numel din buletin Corneliu Onilă, îmbracat in straie monahale negre, cu capul gol, este însoțit de fratele său, Florin, dar și de unul din consilierii săi de la Eparhie, preotul Iorest. Pe chipul Episcopului, dar și din gesturile sale – spun ziariștii vasluieni – se puteau observa ușor nervozitate și îngrijorare.

Florian Bichir: „Pa, Cornelia!”

Într-o postare pe Facebook, scriitorul, jurnalistul și teologul Florian Bichir reproduce un mesaj pe care l-a primit de la o înaltă față bisericească al cărei nume îl păstrează anonim.

„Toate aceste cazuri în cascadă vor constitui un prilej de intensă reflecție a autorităților bisericești la nivelul eparhiilor, dar și la nivelul Sfântului Sinod, în legătura cu selectarea mai riguroasa a tuturor celor ce urmează a fi aleși pe viitor în funcții reprezentative(…) Sfântul Sinod va analiza și sancționa ferm, de câte ori acest lucru se va impune, orice caz major de imoralitate(…) . Exact acele persoane din cler ajunse azi în centrul unor scandaluri mediatice NU reprezintă Biserica, iar plecarea lor (…) va ajuta Biserica sa respire firesc și fertil duhovnicește(…)”. În final, Florian Bichir conchide ironic: „Pa, Cornelia!”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cornelia.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/cornelia-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Dacă preotul ardelean Cristian Pomohaci, acuzat de corupere de minori, pare să fi abandonat lupta în a-și demonstra nevinovăția, apărând pe diverse scene în straie tradiționale și cântând muzică populară, iar starețul de la Prislop a fost îndepărtat din mănăstirea maramureșeană, arhiereul de la Huși a ales să nege...

Preluat de la EVZ