ONG Mare Nostrum a dat startul campaniei #ecoselfie, o campanie estivală, al cărei scop este acela de a semnaliza odată în plus problema curățeniei pe plajele românești și de a încuraja comportamentul responsabil al turiștilor și constănțenilor. Campania se va finaliza pe 10 septembrie și va avea premii pentru toți cei care trimit #ecoselfie-uri în care aruncă la coș.

#ecoselfie este un concept nou, lansat de ONG Mare Nostrum, care vine să accentueze eforturile pe care organizația le face legat de curățenia pe plajele românești.  Campania debutează pe 20 iulie și se va finaliza pe 10 septembrie, la finalul sezonului estival.

Pentru a se înscrie în campanie, toți turiștii și constănțenii care vor să aibă #plajecurate își pot face un #ecoselfie aruncând la coș sau în altă ipostază care să încurajeze comportamentul responsabil pe plajele românești. Selfie-urile vor fi puse pe profilul personal al participanților, cu #ecoselfie și #plajecurate în descrierea postării, plus tag @ongmarenostrum.

Ideea acestei campanii o avem de foarte mult timp, abia în această vară am reușit să o punem în practică. Dincolo de caracterul jucăuș, totul pornește de la problemă reală- aceea a deșeurilor existente pe plajele românești și a turiștilor care aleg să arunce pe lângă coș. Încontinuu ne plângem de cât de murdare sunt plajele, dar atunci când vine vorba să facem cu adevărat ceva, arătăm cu degetul înspre ceilalți: operatori de plajă, instituții publice. Campania aceasta intenționează să îi implice direct pe turiști și pe constănțeni. Este șansa lor să arate că se poate și că vor. Pentru că schimbarea de la ei începe. De la noi toți. Cu un #ecoselfie, cu un gest mărunt, cu o acțiune repetată, care ne poate salva plajele”, spune Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum .

Mai multe detalii pe pagina oficială a ONG Mare Nostrum.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ecoselfie-o-campanie-a-ong-mare-nostrum-pentru-plajecurate-40371.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ecoselfie-o-campanie-a-ong-mare-nostrum-pentru-plajecurate-40371-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv