Nu e o noutate că pensionarii, mânați de dorința de a achiziționa fructe și legume la cel mai bun preț, evident limitați de pensiile mici, pleacă în fiecare dimineață în căutarea prețului perfect.

Cei de la Digi24.ro au dezvăluit mercurialul piețelor și câte călătorii sunt nevoiți să facă ”turiștii piețelor”.

Discrepanțele de preț sunt uriașe în Capitală, kilogramul de roșii în Dorobanți ajunge să coste și de 4 ori mai mult decât în Piața Obor.

Până la Piaţa Obor, un domn străbate mai mult de 10 kilometri şi schimbă mai multe mijloace de transport în comun. Spune, însă, că efortul îi e răsplătit de banii care-i rămân în buzunar.

„Pentru că, dacă tot am abonament pe tramvai, 20 lei, dacă îmi rămâne, 20-25 lei în buzunar contează pentru săptămâna următoare”, a declarat bărbatul.

Cât cheltuie la piaţă, în medie, un bucureştean? „Aşa, modest, cam vreo 100 de lei, pentru tot ce trebuie să iei ca să îţi ajungă o săptămână”, explică unul dintre ei.

100 de lei nu-ţi umplu sacoşa, dacă mergi la cumpărături în Piaţa Dorobanţi, de exemplu. Banii îţi ajung doar pentru două kilograme de cireşe şi un pepene galben de cel mult 5 kilograme.

Kilogramul de roşii se vinde şi cu 10 lei, în timp ce în alte pieţe, aceeaşi cantitate costă doi lei şi cincizeci de bani.

La mare căutare sunt fructele de sezon. În funcţie de piaţă, preţul cireşelor variază între 12 şi 27 de lei pe kilogram. Dacă mergi într-o piaţă ieftină, poţi cumpăra un kilogram de piersici cu doi lei. În Dorobanţi, aceleaşi fructe costă 15 lei.

Pepenele verde se vinde cu aproximativ un leu pe kilogram. În pieţele din cartierele scumpe, kilogramul de lubeniţă e trei lei.

În piaţă, oamenii nu se uită doar după preţuri. Cei mai mulţi dintre ei sunt dispuşi să dea câţiva lei în plus pentru produsele mai gustoase şi mai arătoase. Majoritatea preferă să-şi cumpere fructele şi legumele direct de la producători.

„În primul rând, mă interesează calitatea. Deci asta contează mai mult. Chiar dacă ar fi să pierd de la mine, prefer să iau de aici de unde sunt ţărani”, explică un cumpărător.

Cele mai mici preţuri le-am găsit în Piaţa Obor şi la Piaţa Sudului. Preţurile cele mai piperate sunt în Piaţa Dorobanţi sau la Piaţa Domenii.

De exemplu, la Piaţa Obor, cireşe sunt 12lei/kg, piersicile, 2lei/kg. Pe când la Piaţa Dorobanţi, cireşele se vând cu 27lei/kg, iar piersicile cu 15lei/kg.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Nu e o noutate că pensionarii, mânați de dorința de a achiziționa fructe și legume la cel mai bun preț, evident limitați de pensiile mici, pleacă în fiecare dimineață în căutarea prețului perfect.Cei de la Digi24.ro au dezvăluit mercurialul piețelor și câte călătorii sunt nevoiți să facă ”turiștii piețelor”. Discrepanțele...

Preluat de la EVZ