Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri pe râurile mici din bazinele hidrografice Moldova.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Moldoviţa, Suha şi Ozana.

De asemenea, până la ora 24:00 sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Ialomiţa în judeţele Dâmboviţa şi Prahova. Fenomenele periculoase sunt așteptate cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Slănic şi Cricovul Dulce. 

Tot până la ora 24:00 sunt valabile avertizări de inundaţii şi pentru afluenţii Prutului, din judeţele Vaslui şi Galaţi, dar şi pentru râurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior, Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava – bazin superior, judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Fenomenele cu o probabilitatea şi intensitate mai mare sunt așteptate în bazinele superioare ale râurilor Bârzava şi Pogăniş.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri pe râurile mici din bazinele hidrografice Moldova.Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Moldoviţa,...

Preluat de la EVZ