Autoritățile au amplasat 50 de mii de cuiburi din cărămidă pentru a atrage lăcustari (Pastor roseus), păsări migratoare care se hrănesc cu lăcuste şi cosaşi. 

Măsura a fost un succes, deoarece numărul de lăcuste pe metru pătrat a scăzut de la 40 la 2 în zonele vizitate de aceste păsări. Lăcustarii au câştigat până acum bătălia pe o suprafața de 17 mii de hectare, potrivit autorităţilor locale. 

În acelaşi timp, 85.000 de găini au fost trimise pentru a participa la „bătălia” cu lăcustele. Găinile în cauză, crescute de fermieri locali, au oprit invazia de lăcuste pe alte 30.000 de hectare din prefectura Tacheng. 

China folosea în trecut pe scară largă stropirile cu insecticide pentru a eradica lăcustele, care omorau aproape instantaneu aceste insecte. Totuşi, în ultimii ani, autorităţile de la Beijing au înţeles importanţa protejării mediului înconjurător şi au încurajat folosirea unor măsuri biologice, precum păsările. 

În provincia Xinjiang trăiesc peste 100 de specii de lăcuste, care reprezintă o ameninţare majoră pentru sănătatea păşunilor. Autorităţile locale folosesc de multă vreme găini, raţe şi alte păsări în lupta lor cu aceste insecte.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autoritățile au amplasat 50 de mii de cuiburi din cărămidă pentru a atrage lăcustari (Pastor roseus), păsări migratoare care se hrănesc cu lăcuste şi cosaşi. Măsura a fost un succes, deoarece numărul de lăcuste pe metru pătrat a scăzut de la 40 la 2 în zonele vizitate de aceste păsări. Lăcustarii...

Preluat de la EVZ