Pentru o vacanţă cât mai sigură, în care să fii ferit de eventualele cheltuieli care pot apărea de nicăieri, este importat să aveţi în vedere realizarea poliţelor de asigurare.

În cazul în care plecaţi cu maşina, verificarea autoturismului este 100% obligatorie înainte de orice drum lung.

Ce sunt polițele storno?  Imediat după rezervarea vacanţei, ca să fiți sigur că nu pierdeți banii, puteți încheia o poliță de asigurare de tip „storno”. Asigurarea poate fi utilă dacă agentia de turism intră în insolvenţă, dacă te îmbolnăveşti şi nu mai poţi pleca ori dacă cineva din familie are o problemă şi trebuie să te întorci de urgenţă acasă.

„În cazul în care ai o astfel de asigurare, noi te despăgubim pentru pierderea financiară pe care o vei avea în relaţia cu agenţia de turism.  Ar fi bine să îţi cumperi şi o asigurare InsoTravel, care te acoperă în plus şi eşti mult mai în siguranţă ştiind că ai această asigurare, în sensul că la masa credală, când te înscrii, nu ştii când îţi vine rândul și cât vei recupera. Pe când la noi, îţi poţi recupera imediat banii pe care i-ai plătit pentru pachetul turistic”, a explicat Florenţa Stoian, reprezentanta unei firme de asigurări.

Dacă plecaţi cu maşina, este foarte importat să o verificaţi temeinic înainte să plecaţi la drum lung, scrie digi24.ro.

„Trebuie să verificăm dacă instalaţia de aer condiţionat funcţionează, dacă avem în portbagaj roată şi cric, să verificăm starea anvelopelor astfel încât adâncimea profilului să fie de cel puţin 4 milimetri, să nu existe umflături pe anvelopă şi nici crăpături, să verificăm dacă avem suficient lichid de răcire şi să verificăm, de asemenea, nivelul de ulei în motor.  Dacă bateria este suficient de încărcată, dacă ștergătoarele de parbriz sunt într-o stare bună, dacă becurile din faruri funcţionează”, a spus Cristian Muntean, directorul unui service auto.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pentru o vacanţă cât mai sigură, în care să fii ferit de eventualele cheltuieli care pot apărea de nicăieri, este importat să aveţi în vedere realizarea poliţelor de asigurare.În cazul în care plecaţi cu maşina, verificarea autoturismului este 100% obligatorie înainte de orice drum lung.Ce sunt polițele storno?  Imediat...

Preluat de la EVZ