Sute de tineri s-au prezentat, în această dimineață, la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza pentru a se înscrie la una dintre facultățile universității. Cea mai mare concurență, potrivit dosarelor depuse deja la inspectoratele județene, este la jandarmi, unde sunt nouă candidați pe loc.

Tinerii care și-au depus dosarele la facultățile Academiei de Poliție spun că vor sa intre la universitate pentru că după absolvire le este asigurat un loc de muncă dar și pentru că vor să facă dreptate. Evenimentele violente din ultima vreme, în care au fost implicați polițiști, nu i-a făcut să dea înapoi, susținând că este necesar curajul.

830 de locuri sunt scoase în concurs din care 640 sunt în regim fără taxă și 210 în regim cu taxă. Nu mai puțin de 585 de candidați se bat pentru 115 locuri la Facultatea de Științe Juridice specializarea Drept. Atracția fiecărui moment de admitere a fost Facultatea de Poliție, în momentul de față avem 1666 care candidează pe un număr de 253 locuri. O supriză și pentru noi rămân Facultatea de Jandarmi, unde avem 44 locuri și 395 candidați, nouă candidați pe loc. Avem la Facultatea de Pompieri 34 de locuri cu 277 candidați, opt pe loc. Avem și penitenciarele, cu 14 locuri și 101 candidați“, a declarat Radu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliție, citat de agenția Mediafax.

Potrivit procedurii, documentele au fost depuse la inspectoratele județene, iar înscrierea propriu-zisă are loc luni și marți, în intervalul 8.00-16.00. Prima etapă, cea eliminatorie, constând în vizita medicală și probe sportive, are loc în perioada 27-3 august, pe 5 august fiind anunțate rezultatele.

Ulterior, în intervalul 6-8 august, candidații susțin probele scrise la limba română, o limbă străină și istorie. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 11 august.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/aglomeratie-la-inscrierea-la-academia-de-politie-9-candidati-pe-un-loc-la-jandarmi-40367.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/aglomeratie-la-inscrierea-la-academia-de-politie-9-candidati-pe-un-loc-la-jandarmi-40367-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv