Noul portal permite românilor să afle, în timp real, calitatea aerului din toate zonele ţării, precum şi informaţii detaliate cu privire la principalele substanţe care ne afectează sănătatea.

Conform datelor furnizate, cele mai poluate orașe din România sunt Tulcea și Galați, cu pulbere în suspensie (PM 10). Acestea se încadrează la categoria 6 – „foarte rău”, cu un indice zilnic de 613.97 de micrograme pe metru pătrat (µg/m³), respectiv 119.61µg/m³.

Una dintre cele mai puţin poluate zone din România este localitatea Luduş, din judeţul Mureş, unde indicele zilnic de particule în suspensie este de 4.73µg/m³.

În Bucureşti, majoritatea staţiilor de măsurare a calităţii aerului indică valori „bune” şi „foarte bune”, singura staţie unde calitatea aerului este la nivel „mediu” se află în Sectorul 6 al Capitalei, în zona lacului Morii.

Harta interactivă poate fi accesată AICI.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Noul portal permite românilor să afle, în timp real, calitatea aerului din toate zonele ţării, precum şi informaţii detaliate cu privire la principalele substanţe care ne afectează sănătatea.Conform datelor furnizate, cele mai poluate orașe din România sunt Tulcea și Galați, cu pulbere în suspensie (PM 10). Acestea se încadrează...

Preluat de la EVZ