Ministerul Mediului a finalizat, astăzi, modernizarea paginii de internet care permite românilor să afle, în timp real, calitatea aerului din toate zonele țării, precum și informații detaliate cu privire la principalele substanțe care afectează sătătatea oamenilor.

Cei care doresc să vadă care este nivelul calității aerului trebuie să acceseze site-ului www.calitateaer.ro.

„Modificările efectuate asupra interfeței web accesibilă publicului au avut ca scop simplificarea și extinderea accesului la date și informații. În acest sens, a fost modificată harta de pe pagina principală a site-ului web, publicul putând vedea datele pe o hartă dinamică Google Maps. Totodată, s-a simplificat procesul de afișare a indicilor de calitate a aerului din fiecare stație, astfel încât în noua versiune sunt afișați simultan indicii generali de la toate stațiile, fiind posibilă vizualizarea instantanee a situației globale a calității aerului la nivelul întregii țări”, se precizează într-un comunicat.

Reprezentanții Ministerului Mediului spun că noul portal permite accesarea mult mai multor informații cu privire la calitatea aerului.

„În ceea ce privește extinderea accesului la date și informații pentru public, utilizatorii au acum posibilitatea de a vizualiza datele istorice începând cu anul 2007 și terminând cu data curentă. Prin selectarea opțiunilor, utilizatorii pot vizualiza simultan sau separat date orare, zilnice sau anuale, de la unul sau mai mulți poluanți, pentru una sau mai multe stații de monitorizare, în orice combinație. Datele selectate pot fi vizualizate sub formă de grafic sau tabel, sau pot fi exportate sub formă de fișier excel, pdf sau xml”, se mai arată în comunicatul Ministerului Mediului.

Conform datelor afișate pe această hartă, unul dintre cele mai poluate orașe din România este Tulcea, unde calitatea aerului este încadrată la categoria „6 – foarte rău” din punct de vedere al pulberilor în suspensie (PM 10), care înregistrează un indice zilnic de 613.97µg/m³. De asemenea, calitatea aerului din Galați se încadrează la categoria “foarte rău”, indicele zilnic fiind de 119.61µg/m³.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/a-fost-lansata-noua-pagina-de-internet-cu-informatii-despre-calitatea-aerului-tulcea-cel-mai-poluat-oras-40391.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/a-fost-lansata-noua-pagina-de-internet-cu-informatii-despre-calitatea-aerului-tulcea-cel-mai-poluat-oras-40391-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv