Rebelii Houthi au declarat la postul lor oficial de televiziune , Al Masirah TV, că forțele lor armate au folosit o rachetă balistică pentru a distruge rafinăriile Aramco Oil din Yanbu, oraș port aflat pe coasta Mării Roșii, în vestul Arabiei Saudite.

Rebelii yemeniți susțin că noua rachetă balistică Burkan-2H a fost folosită pentru prima dată și a lovit cu succes rafinăriile menționate.

Autoritățile din Arabia Saudită nu au avut imediat niciun comentariu cu privire la reportajele date publicității de gruparea Houthi.

Între timp, localnicii au spus că avioane de război ale coaliției conduse de Arabia Saudită au atacat aeroportul internațional din orașul portuar Hodeida, aflat în vestul țării, fiind lovit de opt ori, sâmbătă seara.

Nu au fost raportate victime, imediat.

Guvernului yemenit, aliatul unei coaliții militare conduse de Arabia Saudită, luptă de mulți ani împotriva rebelilor șiiți Houthi. Aceștia din urmă sunt sprijiniți de Iran pentru controlul țării mult sărăcite de conflict.

În martie 2015, Arabia Saudită a condus o coaliție militară majoritar arabă pentru a impune o blocada aeriană și navală. Scopul era să nu ajungă arme la rebelii Houthi, sprijiniți de Iran. De altfel, rebelii au invadat capitala Sanaa și au preluat controlul celor mai multe provincii din nordul Yemenului.

Conform statisticilor, peste 10.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Yemen, cele mai multe dintre ele civili, din ziua în care coaliția condusă de saudiți s-a implicat în conflict, în anul 2015.

Țara a fost afectată puternic și de un focar mortal de holeră, iar majoritatea populației este în pericol de inaniție.(IFP)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Rebelii Houthi au declarat la postul lor oficial de televiziune , Al Masirah TV, că forțele lor armate au folosit o rachetă balistică pentru a distruge rafinăriile Aramco Oil din Yanbu, oraș port aflat pe coasta Mării Roșii, în vestul Arabiei Saudite.Rebelii yemeniți susțin că noua rachetă balistică Burkan-2H...

Preluat de la EVZ