Un jandarm din Ploiești a scris o poezie după ce un agent al Poliției Transporturi Feroviare a fost înjunghiat mortal într-o gară din Suceava. Poezia “Murim, mamă!”, scrisă în timpul serviciului, a fost publicată pe Facebook.

Jandarmul Florin Tudoran era în timpul serviciului și asigura ordinea și liniștea publică la Festivalul Turcesc din Ploiești.

Într-o scurtă pauză, marcat de decesul polițistului de la Transporturi Feroviare, a scris poezia “Murim, mamă!”, direct pe telefon, în nici 20 de minute.

“Eram într-o pauză, îmi trăgeam sufletul. Direct pe telefon am scris poezia. Înainte de a o posta pe Facebook am citit-o unor colegi polițiști. Le-au dat lacrimile. A avut impact. Evenimentul a fost șocant pentru noi toți”, a declarat pentru Mediafax Florin Tudoran.

Subofițerul spune că oricând poate să apară neprevăzutul și orice om al legii poate să cadă victimă.

”Sunt evenimente pe care le trăim și noi. Neprevăzutul poate apărea în orice moment. Am fost destul de marcat. Eu, în sine, am fost șocat ce a pățit colegul nostru”, a spus jandarmul.

Florin Tudoran este jandarm din 2003. Scrie versuri din liceu și spune că în general așterne versuri “lovit în suflet de un eveniment”.

MURIM MAMĂ!

de Florin Tudoran

“Murim mamă! Murim!
Suntem uciși în stradă
Cum sunt mieii de paște
Gătiți, ca de paradă.
Vai celor ce ne naște!
Murim mamă! Murim!
Cruda nesăbuință
Din legislații hâde
Ne-aduce suferință
Iar infractorul…râde!
Murim mamă! Murim!
Suferi și tu și fiii
Ce ne rămân pe stradă
Iar noi plecăm spre ceruri
În haine de paradă.
Murim mamă! Murim!
Cădem în plasa sorții
Fără să dăm accepturi
Înjunghiați de hoții
La care le-au dat drepturi
Murim mamă! Se moare!
Înjunghiat în gât
Și-n suflet și în spate
Cu pruncii lui în gând…
NU VREM DECÂT DREPTATE!!!
Murim mamă, oricum.
Spre el ne e azi gândul.
Ucis cu sânge rece….
Și mie-mi vine rândul,
De nu umblați la lege!”

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/poezia-emotionanta-scrisa-de-un-jandarm-dupa-moartea-politistului-injunghiat-murim-mama-murim-40347.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/poezia-emotionanta-scrisa-de-un-jandarm-dupa-moartea-politistului-injunghiat-murim-mama-murim-40347-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv