Opt dintre persoanele găsite în camion erau decedate şi alte 28 erau în stare gravă, din cauza deshidratării, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres. Printre persoanele decedate se află şi doi copii, a declarat William McManus, șeful Poliției din oraș. 

Cei 36 de oameni erau înghesuiți în remorca unui camion, aflat într-o parcare din oraşul american San Antonio, din statul Texas (sudul SUA). Camionul a fost descoperit într-o parcare a lanţului comercial Walmart, potrivit site-ului nydailynews.com.

Douăzeci dintre cei aflați în camion au fost internați în spitalele din San Antonio, iar starea lor este gravă sau critică. Alte opt persoane au fost tratate la locul incidentului şi starea lor nu a impus spitalizare. 

Mai multe persoane dintre cele găsite în viaţă sufereau de deshidratare, conform autorităţilor locale. 

Şeful poliţiei din San Antonio, William McManus, a declarat că bănuieşte că vehiculul era implicat în trafic de persoane. Cel puţin 35 de persoane s-ar fi aflat în interiorul remorcii camionului. Şoferul camionului a fost arestat, dar identitatea sa nu a fost încă dată publicităţii. 

Şeful Brigăzii de pompieri din San Antonio, Charles Hood, a afirmat că instalaţia de aer condiţionat din remorcă nu funcţiona şi că temperatura din interior era extrem de ridicată.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Opt dintre persoanele găsite în camion erau decedate şi alte 28 erau în stare gravă, din cauza deshidratării, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres. Printre persoanele decedate se află şi doi copii, a declarat William McManus, șeful Poliției din oraș. Cei 36 de oameni erau înghesuiți în remorca unui camion, aflat într-o...

Preluat de la EVZ