În cadrul emisiunii România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe, la România TV, Traian Băsescu a comentat că președintele a greșit prin faptul că nu a sfidat momentul când a fost intonat imnul secuilor la Miercurea Ciuc. „Eu m-aș fi așezat pe scaun, pentru că nu era imnul țării mele. Asta a fost o sfidare, iar la sfidare răspunzi cu sfidare. După ce s-a cântat imnul României mă așezam pe scaun. Nu trebuie condamnat nici președintele, că până la urmă e chestie de reacție, ce-ți trece prin cap să faci atunci. Trebuia să se așeze pe scaun, să asculte, iar la final le zicea: mă, dar aveți voce, voi, ungurii!”


Lui Iohannis i s-a cântat IMNUL SECUIESC. REACŢIE ISTORICĂ a şefului statului: „Aveţi voci bune şi puternice.” – Video


Mai mult, Băsescu recomandă și o întrebare din partea lui Iohannis, „Nu avea de ce să plece din sală, ar fi însemnat să fie o înfrângere. Dar trebuia să întrebe la sfârșit „Ce ați cântat? Mai cântați odată și în limba Română.” A făcut foarte bine că nu a plecat, dar trebuia să îi plesnească pentru acel moment.”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În cadrul emisiunii România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe, la România TV, Traian Băsescu a comentat că președintele a greșit prin faptul că nu a sfidat momentul când a fost intonat imnul secuilor la Miercurea Ciuc. „Eu m-aș fi așezat pe scaun, pentru că nu era imnul țării mele....

Preluat de la EVZ