Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îi cere Episcopului de Huși, Corneliu Bârlădeanu, filmat în ipostaze compromițătoare, să nu mai slujească până la ședința Sfântului Sinod.

Potrivit unui comunicat transmis de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, vineri a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

”În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări”, se arată în comunicat.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se va întruni în zilele de 17 și 18 august pentru a analiza măsurile care se impun în cazul Episcopului Hușilor, filmat în ipostaze compromițătoare.

Până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, Episcopul Hușilor, Cornelui Bârlădeanu poate sluji, potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB).

Pe 30 iunie procurorii DNA Iași i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui, și Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, județul Vaslui, pentru că l-ar fi șantajat pe Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu.

DNA susținea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost șantajat de trei preoți cu materiale presupus compromițătoare, cerând în schimb funcții și bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului MEDIAFAX că persoana șantajată este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau.

Reprezentanții Episcopiei Huși declarau că imaginile ar fi, potrivit episcopului, trucate și un răspuns asemănător a venit și din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.

”Clientul meu nu recunoaște sub nicio formă imaginile respective, susține sută la sută că sunt trucate, că probabil așa cum ați văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate și în același timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaște în film și a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el”, declara avocatul Liviu Bran.

Pe de altă parte, însă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce a analizat imaginile cu doi bărbați întreținând relații sexuale apărute în spațiul public, poate confirma că unul dintre aceștia este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau.

Vasile Bănescu a precizat că Episcopul Hușilor va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcție.

La rândul său, Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, a făcut o plângere la DIICOT, acuzând că a fost defăimat, după ce a apărut în ipostaze intime alături de un bărbat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sinodul-mitropoliei-moldovei-si-bucovinei-ii-cere-episcopului-de-husi-sa-nu-mai-slujeasca-40328.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sinodul-mitropoliei-moldovei-si-bucovinei-ii-cere-episcopului-de-husi-sa-nu-mai-slujeasca-40328-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv