Șaptesprezece migranți au fost depistați, în ultimele 24 de ore, la frontiera arădeană. Aceștia încercau să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen deplasându-se spre frotieră pe jos, cu taxiuri, autoturisme sau fiind ascunși în portbagaj.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii de la Vărșand, județul Arad, au oprit, vineri, pentru control, pe DN-79A, între localitățile Chișineu Criș și Socodor, două autoturisme care se îndreptau spre granița cu Ungaria.

La volanul mașinilor se aflau doi cetățeni români, iar alături de ei se mai aflau, în calitate de pasageri, nouă persoane de origine afroasiatică. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

La verificări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că ei sunt cetățeni din Irak, patru adulți cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani și cinci minori, având vârste cuprinse între 6 și 16 de ani.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cele nouă persoane doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen, iar șoferii de taxi au declarat că ei s-au prezentat la comandă pentru a duce persoanele până în localitatea Pilu.

Tot sâmbătă, polițiștii de frontieră de la Vărșand au observat, la aproximativ 300 de metri față de linia de frontieră, un grup de trei persoane care se deplasau pe jos, paralel cu calea ferată, înspre Ungaria.

Grupul format din trei bărbați a fost oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak – Mustafa K., în vârstă de 19 ani, Dindar H., în vârstă de 22 de ani și Mohammed H., de 21 de ani. Toți sunt solicitanți de azil în România și au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Cei trei au spus că au călătorit până în localitatea Macea cu un taxi, iar de aici și-au continuat călătoria pe jos până în momentul reținerii.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză și au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, la 2 kilometri de linia de frontieră, un autoturism despre care aveau suspiciuni că ar transporta persoane care intenționează să treacă ilegal frontiera în Ungaria. La volanul mașinii se afla cetățeanul român Iulian C., în vârstă de 24 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri, dar și ascunși în portbagaj, cinci persoane, toți bărbați. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, cei în cauză au declarat sunt solicitanți de azil și că intenționau să ajungă până în apropierea frontierei, iar apoi să treacă ilegal, pe jos, pe câmp, evitând controlul de frontieră, cu scopul de a ajunge în Germania. Șoferul nu a dorit să facă declarații în cadrul primelor cercetări.

În cauza polițiștii de frontieră arădeni au întocmit celor cinci bărbați lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului român pentru trafic de migranți urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/saptesprezece-migranti-depistati-la-frontiera-aradeana-unii-ascunsi-in-portbagaj-40329.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/saptesprezece-migranti-depistati-la-frontiera-aradeana-unii-ascunsi-in-portbagaj-40329-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv