Florian Bichir, editorialist EVZ și un apropiat al conducerii BOR, a reprodus mesajul primit din partea conducerii Bisericii Ortodoxe Române.

“As putea baga capul în nisip precum strutii dar nu îmi sta in caracter Unde sunt apologetii de sertar ai Orthodoxiei?Subiectul?

Homosexualitatea în Biserica 
Cazul PS Corneliu

Am scris despre asta în EvZilei 
http://evz.ro/fugi-la-manastire-prea-sfintite.html

Voi cere public o expertiza psihiatrica Nu e primul ierarh care o ia razna

Mulțumesc Dan Andronic și Simona Ionescu pentru sprijin în demersul jurnalistic

Reproduc ce am primit de la…Oricum mai aproape de Cer decât mine

“Toate aceste cazuri in cascada vor constitui un prilej de intensa reflecție a autorităților bisericești la nivelul eparhiilor, dar și la nivelul Sfântului Sinod, in legătura cu selectarea mai riguroasa a tuturor celor ce urmează a fi aleși pe viitor in funcții reprezentative in Biserica. Urmează o necesară perioada a cernerii celor ce reprezintă Biserica lui Hristos in societate. Cazurile punctuale(!) de crasa imoralitate sunt ale unor persoane care trebuie sa-și asume situațiile scandaloase in care au ajuns, sa se autosuspende din funcțiile pe care le au, dacă știu ca sunt cu adevărat vinovate, și sa nu facă un și mai mare rău Bisericii care le-a acordat cândva încrederea și o misiune la înălțimea căreia nu s-au putut ridica. 


Citește: CUTREMUR după CUTREMUR în BOR! REȚINUȚI pentru evaziune fiscală


Patriarhia Romană înțelege sa se distanțeze obiectiv, analizând cu maxim discernământ posibilele cazuri smintitoare de corupție morala, de toate acele persoane care prin acțiunile lor contribuie la discreditarea imaginii, a mesajului și a discursului public al Bisericii in societate. 


Citește: Reacția Mitropoliei Moldovei este una fără precedent


Sfântul Sinod va analiza și sancționa ferm, de câte ori acest lucru se va impune, orice caz major de imoralitate apărut in rândul clerului înalt, care prin consecințele lui mediatice va periclita încrederea fireasca de care BOR se bucura in societate. Nu trebuie ignorat însă nicio clipa, mai ales in contextul atât de regretabil și recent creat, raportul existent in orice instituție, acela dintre “uscături și pădure”. Exact acele persoane din cler ajunse azi in centrul unor scandaluri mediatice NU reprezintă Biserica, iar plecarea lor din funcțiile pe care doar printr-o nefericita intalnire cu propria vocație au ajuns sa le ocupe, va ajuta Biserica sa respire firesc și fertil duhovnicește in societatea pe care aceasta o slujește cu demnitatea și devotamentul tuturor celor care o reprezintă cu adevărat. ‘


Citește: Mărturia care CUTREMURĂ BOR! Episcopul de Huși, PROTEJAT!?


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Florian Bichir, editorialist EVZ și un apropiat al conducerii BOR, a reprodus mesajul primit din partea conducerii Bisericii Ortodoxe Române. “As putea baga capul în nisip precum strutii dar nu îmi sta in caracter Unde sunt apologetii de sertar ai Orthodoxiei?Subiectul? Homosexualitatea în Biserica  Cazul PS Corneliu Am scris despre asta în EvZilei  http://evz.ro/fugi-la-manastire-prea-sfintite.html Voi...

Preluat de la EVZ