Ultimul număr (11) al revistei de propagandă a ISIS, Rumiyah, face o serie de recomandări pentru militanţii săi din Europa.

Astfel, pentru a minimaliza înfrângerile din Siria şi Irak, militanţii sunt învăţaţi că „aspiraţiile teologice şi realizarea lor” sunt mult mai importante decât administrarea permanentă a unor teritorii.

Dreuz, citând revista jihadistă, scrie că ISIS nu viza instaurarea unui guvern jihadist, ci experimentarea unui nou model insurecţional, care să polarizeze ideologia jihadistă.

„Istoria învaţă că victoria nu se bazează pe cucerirea fizică a teritoriului, ci pe eforturile acerbe de a înfrânge voinţa adversarului şi dorinţa sălbatică de a învinge,”

ISIS îi avertizează pe simpatizanţii săi că actuala generaţie de jihadişti nu va apuca să vadă împlinirea profeţiilor şi nu va putea strânge forţe suficiente pentru a recuceri teritoriile pierdute din Siria şi Irak, însă cere acţiuni inspirate de strategia „Dominio Rapido”, de obţinere rapidă a superiorităţii militare.

Astfel, adevăratul rol al actualei generaţii de jihadişti va fi să lovească sistematic Occidentul prin transformarea „lupilor singuratici” în „forţe insurecţionale”.

Una dintre strategiile recomandate pentru noul model de atac asupra Occidentului o reprezintă răpirea copiilor, cu scopul de a provoca groază în rândurile occidentalilor.

„Acţiunile fizice nu sunt decât un mijloc de a atinge obiectivul nostru spiritual, iar răpirea copiilor este una dintre aceste acţiuni (…) scopul răpirilor nu este cererea unei recompense, ci de a comite un masacru şi astfel a răspândi teroarea în inimile necredincioşilor. Sechestraţi-i nu pentru a negocia o răscumpărare, ci pentru a-i ucide. Urmaţi-vă misiunea până ce Allah vă cheamă la el. Copiii trebuie ucişi înainte de venirea poliţiei.”

Revista ISIS continuă cu recomandările sale criminale:

„Nu renunţaţi la o operaţiune dacă nu aveţi o armă de foc, căci mare este răsplata pentru cei care îi masacrează pe creştini cu cuţitul. Este nevoie doar de puţină imaginaţie şi o planificare de bază.”

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ultimul număr (11) al revistei de propagandă a ISIS, Rumiyah, face o serie de recomandări pentru militanţii săi din Europa.Astfel, pentru a minimaliza înfrângerile din Siria şi Irak, militanţii sunt învăţaţi că „aspiraţiile teologice şi realizarea lor” sunt mult mai importante decât administrarea permanentă a unor teritorii.Dreuz, citând revista...

Preluat de la EVZ