Ministrul apărării al Statelor Unite, James Mattis, a declarat vineri că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, potrivit Reuters şi DPA, preluate de Agerpres


ISIS are un nou LIDER. Cine a preluat PUTEREA Statului Islamic?


„Cred că el trăieşte şi voi avea o altă părere atunci când vom şti că noi l-am ucis. Dar suntem în urmărirea lui – presupun că este în viaţă”, a declarat Mattis într-o conferinţă de presă la Pentagon.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), a anunţat în cursul acestei luni că deţine „informaţii confirmate” potrivit cărora Al-Baghdadi a fost ucis, însă oficiali occidentali şi irakieni şi-au exprimat scepticismul faţă de această posibilitate.


MISTERIOSUL urmaș al Califului ISIS. Răsturnare de situație la vârful JIHADIȘTILOR după LICHIDAREA lui Al-Baghdadi


Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru DPA că Abu Bakr al-Baghdadi a murit într-un sat din provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei. El nu a oferit însă alte detalii despre locul şi modul în care liderul jihadist ar fi fost ucis.

În luna iunie, OSDO a pus sub semnul întrebării un anunţ al forţelor ruse conform căruia Al-Baghdadi ar fi fost ucis în zona oraşului Raqqa, din nordul Siriei, în data de 28 mai. Operaţiunea rusă ar fi vizat o reuniune a conducerii SI şi ar fi dus la lichidarea altor 300 de jihadişti.


RUȘII susțin că l-au UCIS pe liderul ISIS, Ibrahim Abu-Bakr AL-BAGHDADI. Când și unde a avut loc atacul fatal


În urmă cu câteva zile, un oficial kurd din cadrul contraterorismului irakian declara că liderul ISIS, Al Baghdadi trăiește în zona orașului Raqqa din Siria.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul apărării al Statelor Unite, James Mattis, a declarat vineri că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, potrivit Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.  ISIS are un nou LIDER. Cine a preluat PUTEREA Statului Islamic? „Cred că el trăieşte şi voi avea o altă...

Preluat de la EVZ