Două avioane de pasageri au fost aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian după ce unul dintre piloți a efectuat o manevră bruscă, notează The Telegraph.

Piloţii avionului Airbus A380 al companiei Emirates, care avea la bord 615 persoane şi circula din Dubai spre Mauritius, au precizat că incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, în timp ce avionul se afla la altitudinea de 11.500 de metri.

În acelaşi timp, în sens opus, dinspre Mauritius spre Dubai circula un airbus A330 al companiei Air Seychelles, având la bord 277 de pasageri.

Deşi raportase celui mai apropiat turn de control altitudinea de 11.500 de metri, avionul Airbus A380 zbura de fapt la 10.900 de metri, cea la care se deplasa celălalt avion.

Pilotul italian Roberto Vallicelli, comandatul avionului Air Seychelles, a fost avertizat de sistemele radar că din sens opus se apropia pe aceeaşi traiectorie un alt avion. Pilotul a efectuat o manevră bruscă spre dreapta pentru a evita coliziunea celor două avioane la viteze de aproximativ 900 km/h.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Două avioane de pasageri au fost aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian după ce unul dintre piloți a efectuat o manevră bruscă, notează The Telegraph.Piloţii avionului Airbus A380 al companiei Emirates, care avea la bord 615 persoane şi circula din Dubai spre Mauritius, au precizat că incidentul a...

Preluat de la EVZ