O femeie care a protestat și a fluierat în timpul discursului prim-ministrului din Ungaria, Viktor Orban, a fost agresată și evacuată din apropierea tribunei de câțiva bărbați ce purtau pălării verzi, transmite Rador.

La puțin timp după acest incident, o femeie care a declarat că este soţia ziaristului Bayer Zsolt (un influent formator de opinie şi membru fondator al partidului de guvernământ din Ungraria, Fidesz) a susţinut că ea a eliminat-o pe protestatară, pe care a jignit-o, mai relatează sursa citată.

În plus, Parászka Boróka, redactor la Radio România Târgu Mureş, a relatat că fost agresată verbal de ziaristul Bayer Zsolt, când a încercat să afle mai multe informații.

Premierul ungar Viktor Orban se află în România pentru a participa la Universităţii de vară „Tusvanyos” de la Băile Tușnad.

El a declarat, în discursul susținut la acest eveniment, că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Ungaria au şi o „miză europeană”. Orban a menţionat că, prin măsurile luate, Ungaria a reuşit să frâneze valul de migraţie către Europa şi, în context, a subliniat că atât timp cât el va fi premier şi va conduce partidul de guvernământ, gardul ridicat la graniţa Ungariei „va rămâne acolo unde e”. 

Orban a mai spus că „se aud voci” potrivit cărora dacă socialiştii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard şi vor lăsa emigranţii să intre în Ungaria şi în Europa, deci, vor „ajuta la acel proces de amestecare a populaţiei autohtone europene cu cea musulmană”. Premierul ungur susţine că există anumite „puteri” care vor să slăbească şi să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraţionist, făcând trimitere directă la simpatizanţii magnatului George Soros şi la „birocraţii de la Bruxelles”. 

Viktor Orban a mai spus că de la Tratatul de la Trianon, semnat în anul 1920, Ungaria nu a fost niciodată până acum atât de aproape de a deveni o „ţară puternică, mândră şi stabilă” şi de a-şi „recăpăta aprecierea de sine”. „Dacă nu vom câştiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat şi am muncit în anii trecuţi, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. (…) Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin (…), care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte”, a dmai spus Orban.

„Vreau să vă rog să vă înregistraţi şi să participaţi la alegeri. Nu staţi pe tuşă, intraţi pe teren, pentru că aveţi un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce priveşte rezultatul alegerilor din Ungaria”, a mai spus Orban Viktor.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
O femeie care a protestat și a fluierat în timpul discursului prim-ministrului din Ungaria, Viktor Orban, a fost agresată și evacuată din apropierea tribunei de câțiva bărbați ce purtau pălării verzi, transmite Rador.La puțin timp după acest incident, o femeie care a declarat că este soţia ziaristului Bayer Zsolt (un influent...

Preluat de la EVZ